Rețetă de budincă din cozonac cu sos de ciocolată. Nu mai trebuie să arunci cozonacul rămas de la Paște
Publicat pe 28.04.2022 la 23:41 Actualizat pe 28.04.2022 la 23:41
Ți-a rămas mai mult cozonac de la masa bogată de Paște, însă nu te lasă inima să-l arunci, mai ales când știi cât de bun a ieșit, dar și cât de mult ai muncit la el?! Ei bine, noi îți sărim în ajutor și îți arătăm cum poți să-l integrezi într-o prăjitură și să te bucuri de un desert pe cinste!
- Rețetă de budincă din cozonacul rămas de la Paște
- Este un desert delicios
Cozonacul este unul dintre preparatele tradiționale care nu lipsește de pe mesele românilor de Paște sau de Crăciun, iar de cele mai multe ori, gospodinele fac canități însemnate pentru a ajunge la toată lumea, ca mai apoi să-l arunce.
Rețetă de budincă cu ciocolată din cozonacul rămas de la Paște
Ei bine, este un desert care se face extrem de ușor și are un gust delicios, astfel că ciocolata combinată cu cozonacul, formează o budincă cu care îți poți delecta papilele gustative în această perioadă.
Ingrediente:
- 700 g cozonac uscat
- 5 ouă
- 300 ml lapte
- 2 linguri zahăr
- 1 linguriță de coajă de portocală
- 50g ciocolată
- 4 linguri lapte dulce
Mod de preparare:
Se amestecă într-un vas ouăle, zahărul, coaja de portocală şi laptele, apoi se adauga cozonacul taiat cubuleţe. Formele de briose se ung cu unt, sau de asemenea tava, iar apoi, compoziția rezultată se distribuie în mod egal în forme și se introduce la cuptorul încălzit în prealabil la 160 grade.
Se lasă timp de aproximativ 30 de minute, iar cât timp acestea stau la cuptor se preapară sosul de ciocolată. Prin urmare, ciocolata se rupe în bucăți și se topește la microunde sau pe bain-marie.
Se adaugă la final peste ciocolată, cele 4 linguri de lapte petru a forma un sos fluid, atat cât să curgă puțin și se toarnă peste budinca scoasă din cuptor servindu-se ca atare sau și cu frișcă deasupra pentru un altfel de gust, bineînțeles, în funcție de preferințe. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Cozonac economic și pufos cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Secretul pe care puține gospodine îl știu