Rețetă de cannoli. Un desert cu cremă răcoritoare și crustă crocantă
Publicat pe 08.05.2022 la 15:17 Actualizat pe 08.05.2022 la 15:17
Este sfârșit de weekend și nu ști ce desert să pregătești? Ei bine, rețeta de cannoli este un preparat cum vezi doar în patiseriile renumite din Italia. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente și sigur le ai prin casă.
- Cannoli - o rețetă delicioasă
- Un desert cu cremă răcoritoare și crustă crocantă
Rețeta de cannoli sunt produse de patiserie din Italia foarte populare, fiind răcoritoare și dulci. Aceste preparate au formă de tuburi cilindirice, care sunt umplute cu cremă ricotta, o pastă populară mai ales în Sicilia. Denumirea „cannolo” provine de la „canna', care înseamnă „tub” în italiană.
Potrivit istoricilior, cannoli a început în Caltanissetta, în 827-1091 AD. Această rețetă a fost inventată de concubinele prinților de pe vremea respectivă, care voiau să iasă în evidență prin mâncarea pe care o pregăteau. Altă legendă arată că acest desert se pregătea în sezonul de carnaval și reprezenta un simbol al fertilității.
Ingrediente:
Pentru aluat:
-250 gr de făină albă
-50 gr de unt gras cu cel puțin 82% grăsime
-35 gr de zahăr alb
-3 gr de sare
-60 ml de vin alb
-1 ou
-1 albuș de ou
Pentru cremă:
-700 gr de brânză ricotta sau orice altă brânză de acest fel
-250 gr de zahăr
-15 ml de esență de vanilie
Mod de preparare:
Lăsați brânza la scurs peste noapte. Amestecați bine făina, sarea și adăugați vinul și oul, apoi frământați foarte bine cu mâna. Aluatul creat se bagă la frigider pentru o oră. Întindeți bine foaia și decupați cerculețe cu ajutorul unui bol sau a unui pahar. Înveliți foile de cannoli cu câte patru foi, dar pe rând, apoi lipiți fiecare foaie cu alta cu ajutorul unui albuș de ou bătut. Prăjiți cannoli în ulei timp de aproximativ un minut.
Amestecați brânza separat cu vanilia și zahărul, apoi umpleți formele cu amestecul creat. Cannoli pot fi decorate cu jeleuri, ciocolată, bomboane sau orice altceva vă place. Se servesc reci.
Citește și: Rețetă de prăjitură cu mac și vișine. Un desert special pentru zilele de weekend