Rețetă de chec cu cappuccino și cireșe. Un desert cu adevărat surprinzător
Publicat pe 07.06.2022 la 20:21 Actualizat pe 07.06.2022 la 20:21
Cafeaua este una dintre cele mai frecvente băuturi, însă și cireșele sunt la mare căutare în această perioadă, astfel că cel mai bine ar fi să vă folosiți de cele două ingrediente prime și să mâncați cel mai delicios chec. Iată cum se prepară checul cu cappuccino și cireșe!
- Cea mai bună rețetă de chec
- Se face cu cappuccino și cireșe
Ei bine, cui nu-i place cafeaua sau cine nu iubește cireșele? Cu siguranță sunt mulți "fani" ai acestor produse, însă trebuie să vezi ce gust au când sut în aceeași oală, la propriu.
Chef cu cireșe și cappuccino
Vrei să îți delectezi papilele gustative cu un desert cu adevărat delicios pe care nu l-ai mai făcut până acum și puține gospodine l-au încercat? Este momentul potrivit să vezi de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare.
Ingrediente:
- 250 gr făină albă
- 6 ouă ( gălbenuș și albuș de la ele )
- 300 gr cireșe fără samburi
- 1 plic de cappuccino
- 1 linguriță praf de copt
- 2 linguri de cacao
- 100 ml ulei
- 160 gr zahăr
- 1 linguriță extract vanilie
- praf de sare
Mod de preparare:
Cireșele se spală, se curată de codițe și li se scot samburii. Se lasă la scurs într-o strecurătoare și se lasă cuptorul la încins la 170 C. Între timp, se separă ouăle și se bat albușurile cu un praf de sare.
Când spumă e tare se adaugă zahărul, plicul de cappuccino și vanilia și se bate până obținem o spumă tare, lucioasă, ca la bezea. Dacă ridicăm castronul spumă trebuie să rămână țeapănă în el. Se adaugă apoi gălbenușurile, bătând tot cu mixerul și untul topit și răcit. Cu ajutorul unei palete se încorporează manual apoi treptat și făină cernută și coajă de lămâie.
Dacă dorim să avem cireșe pe toată suprafață feliilor, nu trebuie decât un albuș bine bătut. Jumătate din cireșe se adaugă direct în aluat pentru a fi siguri că vom avea vișine peste tot. Într-un vas tapetat cu hârtie de copt sau uns cu unt și făină se așează compoziția amestecată cu jumătate din cantitatea de cireșe.
Restul de cireșe rămase se împart în 2. O parte se presară deasupra și se împing în jos cu degetul iar ultimele se lasă la suprafață checului. Acest chec pufos cu cireșe și cappuccino se coace 35-40 de minute la 170° C – cuptor preincins, iar apoi poate fi servit. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Chec cu căpșuni. Rețetă de sezon