Rețetă de chec cu cremă de pepene galben. Un preparat rapid, pufos și delicios

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 27.07.2022 la 23:59
Actualizat pe 27.07.2022 la 23:59
Răcoritor, sățios și foarte gustos, pepenele fie el roșu sau galben, este vedeta sezonului cald. Pentru zilele în care doriți să vă răsfățați cu o gustare sau cu un preparat delicios, noi zicem că ar fi ideal să încercați această rețetă de chec cu pepene galben. Un preparat rapid, pufos și delicios.
- Rețetă de chec cu cremă de pepene galben
- Un preparat rapid, pufos și delicios
În comparație cu pepenele roșu, cel galben este mult mai bogat în vitamine, mai ales în vitaminele C și A, în schimb, este mai sărac în licopen, dar și în anumite enzime. Pe lângă aceste proprietăți, pepenele galben aduce și alte numeroase beneficii. Pepenele galben sprijină sistemul imunitar și ajută corpul să lupte împotriva infecțiilor, este și un bun detoxifiant și de asemenea, poate fi folosit și în tratarea constipației, iar lista ar putea continua.
Pentru zilele în care doriți să vă răsfățați cu o gustare sau cu un preparat delicios, noi zicem că ar fi ideal să încercați această rețetă de chec cu pepene galben. Un preparat rapid, pufos și delicios.
Ingrediente pentru aluat
- 250-300 g făină;
- 1 praf de copt;
- 100 g zahăr;
- 100 g unt;
- 3 ouă;
- cremă de pepene galben;
- esență de vanilie;
- 3-4 nuci;
Ingrediente pentru cremă:
- 4 gălbenușuri;
- 5 linguri de zahăr;
- 50 g unt;
- zeama de la o jumatate de lamaie;
- esenta de vanilie;
- 1 cutie de 250 g mascarpone;
- 600 g pepene galben curatat;
Mod de preparare cremă:
Într-un vas înalt se pun gălbenușurile de ou și zahărul și se amestecă foarte bine.
Pepenele curățat de semințe și coaja se pun în robotul de bucatarie, si se face pasta. Se pune apoi peste galbenusurile de ou si se pun la fiert, amestecand continuu pana incepe sa se ingroase. Se ia de pe foc si se lasa la răcit. Cand s-a racit punem untul si zeama de lamaie si dam la frigider. Dupa vreo jumatate de ora se pune peste crema si mascarpone,se amesteca cu grija si se da iar la frigider.
Mod de preparare chec:
Albușurile se bat spumă cu un praf de sare, iar gălbenușurile se amestecă cu zahărul, esența de vanilie și untul tăiat cuburi.
Pasta de gălbenușuri formată se va amesteca apoi cu albușurile bătute spumă, se adaugă apoi făina și praful de copt și crema de pepene.
Nucile se curăță și se pisează.Se adaugă în compoziție și se păstrează câteva pentru a pune deasupra.
Tava de chec se tapetează cu ulei și făină, se adaugă apoi compozitia de chec, iar deasupra se pun câteva nuci pisate.
Se bagă la cuptor pentru 30-40 minute, până trece testul scobitorii.
Se servește rece cu nuci proaspete. Poftă bună!
Citește și Rețetă de chec cu afine. Un desert pentru toată familia