Rețetă de chec delicios cu gust de cafea. Secretul care îl face pufos și aromat
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 08.04.2024 la 11:18
Actualizat pe 08.04.2024 la 11:18
Checul este unul dintre cele mai ușor de gătit deserturi, iar vestea bună este că poți să îl combini cu aromele tale preferate. Iată cât de ușor se prepară checul cu gust de cafea, din câteva ingrediente ieftine. Dacă apelezi la acest truc, aluatul tău va ieși pufos și aromat.
- Cum să gătești cel mai pufos chec cu aromă de cafea
- Ai nevoie de doar câteva ingrediente
Dorința fiecărei gospodine care gătește chec este ca acesta să fie pufos și aromat. Consistența lui depinde de ingredientele și proporțiile pe care le adaugi în aluat.
Dacă vrei să obții cel mai delicios chec pe care l-ai gătit vreodată, redacția Spynews.ro îți vine în ajutor cu o rețetă ușoară și rapidă.
Rețetă de chec pufos cu aromă de cafea
Checul cu aromă de cafea poate să înlocuiască micul dejun sau poate fi servit drept desert, după ce ai luat masa. De asemenea, dacă ai poftă de ceva dulce, dacă nu vrei să stai câteva ore în bucătărie, acest desert este alegerea potrivită. Se gătește repede, din puține ingredinete. Poate fi gătit chiar și de începători.
Ingrediente
- 150 ml ulei
- 50 de grame de amidon de porumb
- 300 de ml lapte de migdale
- 300 grame de făină
- 250 grame de zahăr
- un praf de copt
- 1 lingură de cacao
- 1 lingură de dulceață după preferințe
- 1 lingură de ness
- 200 de grame de ciocolată
Mod de preparare
Se pregătește un bol mare, unde se adaugă zahărul cu laptele și se amestecă până de dizolvă. Se cerne făină și se pune treptat în amestec, astfel încât să nu se formeze cocoloașe. După ce s-a omogenizat, se adaugă și praf de copt și se amestecă. La sfârșit se adaugă ulei și amidon.
Aluatul se taie în două bucăți. Într-una dintre ele se pune ciocolata topită în cafeaua ness și cacao. Se pregătește o tavă pentru chec. Primul strat va fi cel cu aluatul alb, iar deasupra se pune celălalt strat de aluat cu aroma de cafea. Acestea se amestecă pe deasupra cu o scobitoare sau o furculiță. Checul se bagă la cuptor la 190 de grade, timp de aproximativ 30 de minute.
Ce trebuie să faci dacă vrei să obții un aluat pufos
Deși nu este greu de obținut, majoritatea oamenilor nu reușesc să gătească un aluat pufos și ferm, care să nu se întărească după câteva ore.
Ei bine, tot ce trebuie să faci este să respecți proporțiile exacte dintre făină și zahăr, căci dacă adaugi prea multă făină, acesta se va întări și se va coace mai greu. De asemenea, este foarte important să cerni făina înainte să o adaugi.
Citește și: Rețetă de chec cu mere și fulgi de ovăz. Desertul rapid și simplu pe care nimeni nu îl poate refuza