Rețetă de cheesecake cu căpșune și iaurt. Un desert delicios pentru zilele călduroase de vară
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 05.06.2022 la 00:16
Actualizat pe 05.06.2022 la 00:16
Pentru că este weekend și cu siguranță vrei să te delectezi cu cele mai răcoroase preparate, așa că noi îți prezentăm rețeta de cheesecake cu căpșune și iaurt, un desert delicios pentru zilele călduroase de vară. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
- Rețetă de cheesecake cu căpșune și iaurt
- Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
Vrei să te delectezi cu un desert delicios, însă nu știi ce să mai gătești? Pentru că este sezonul căpșunilor și cu siguranță ai de gând să prepari niște preparate delicioase, noi îți prezentăm rețeta de cheesecake cu căpșune și iaurt, un desert gustos și ușor de realizat. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
Rețetă de cheesecake cu căpșune și iaurt
Ingrediente:
Pentru blat:
- 120 g biscuiti digestivi
- 60 g biscuiti cu ovaz
- 60 g unt
Pentru crema:
- 500 g ricotta
- 250 g iaurt de capsune
- 100 g zahar pudra
- 350-400 g capsune
- 15 g gelatina
Mod de preparare:
Pentru blat pisați biscuiții și amestecați cu unt, iar aceștia vor fi frecați bine în mână pentru a intra bine untul în ei, iar apoi adăugăm într-o formă cu pereți detașabili. Apăsăm cu fundul unui pahar, astfel încât acesta să se lipească bine și să obținem o bază omogenă. Adăugăm căpșunele spălate și curățate de cozi peste biscuiți.
Mixăm ricotta cu zahărul pudră și iaurturile. Dizolvăm gelatina în 50 ml de lapte, iar apoi punem la baine-marie până aceasta devine lichidă. Adăugăm două linguri de cremă de brânză, amestecăm bine, iar apoi o luăm de pe foc și turnam peste brânză. Mixăm rapid până când compoziția se omogenizează, iar apoi punem peste fructele. Dăm cheesecake-ul la rece pentru patru ore, iar apoi îl putem servi. Poftă bună!
Citește și: 5 deserturi cu lapte condensat. Cele mai bune și simple rețete