Rețeta de chiftele cu fasole și ciuperci. Un preparat gustos, de post
Publicat pe 25.03.2022 la 13:14 Actualizat pe 25.03.2022 la 13:14
În această perioadă, tot mai multe gospodine au luat cu asalt Internetul și caută rețete de mâncăruri de post! Ei bine, tocmai de asta suntem noi aici. Mai jos ți-am pregătit lista cu ingrediente și modul de preparare al chiftelelor cu fasole și ciuperci. Încearcă-le și nu vei regreta, asta fiindcă gustul este unul senzațional!
- Chiftele cu fasole și ciuperci
- Mod de preparare pas cu pas
În încercarea de a găsi un preparat de post bun și gustos, noi venim în ajutor cu cea mai bună rețetă de chiftele, și anume cee cu fasole și ciuperci.
Rețeta de chiftele cu fasole și ciuperci. Un preparat gustos, de post
Suntem convinși că de-a lungul timpului, fiecarea gospodină în parte a gătit cel puțin o dată chiftele în propria bucătărie, însă puține sunt cele care știu rețete de chiftele c fasole și ciuperci. Sunt de-a dreptul surprinzător de gustoase și bune, dar și ușor de făcut.
Ingrediente:
- 200 g de fasole albă fiartă
- 200 g de ciuperci
- 1 ceapă
- 4 căței de usturoi
- pesmet
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- oregano
Mod preparare:
Dacă folosiți ciuperci din conservă, scurgeți lichidul și clătiți-le cu apă curată, însă dacă aveți ciuperci proaspete, spălați-le și tăiați-le feliuțe sau cubulețe. Apoi, curățați ceapa și cățeii de usturoi de coajă și tocați-i mărunt. Puneți-i la călit cu puțin ulei într-o tigaie adâncă, iar când au devenit transparente, se adaugă ciupercile mărunțite.
Se pun sare, piper și mirodenii, după gust, apoi se lasă la înăbușit până când bucățile de ciuperci se înmoaie. Când este gata, se lasă compoziția să se răcească pentru a o putea mixa în blender. Între timp, se scurge zeama din cutia de la fasole și boabele se clătesc sub jet de apă rece.
Se pune fasolea în vasul blenderului și se toarnă apoi compoziția de ciuperci călită. Se mixează până la omogenizare, iar apoi transferați pasta de fasole și ciuperci obținută într-un bol încăpător, unde adăugați pesmet cât cuprinde. Pasta trebuie să fie suficient de omogenă încât să puteți modela chiftele.
În acest timp se pregătește tava cuptorului, care se unge cu puțin ulei. Se ia câte 1 linguriță de compoziție și se fac chiftelele. Se așază în tavă, iar la final se ung cu o pensulă înmuiată în ulei de măsline sau sos/suc de roșii. Băgați tava în cuptorul încins la 200 de grade Celsius și lăsați chiftelele până se rumenesc ușor la suprafață. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Chiftele de linte la cuptor. Rețetă de post