Rețetă de chiftele pentru zilele cu dezlegare la pește. Cum să le prăjești să rămână moi și suculente
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 30.11.2024 la 18:12
Actualizat pe 30.11.2024 la 18:12
În timpul postului Crăciunului au loc șapte zile cu dezlegare la pește, iar una dintre ele este mâine, în 1 decembrie. Iată o rețetă delicioasă de chiftele cu pește, care te va ajuta să te bucuri din plin de această zi.
- Cum gătești cele mai delicioase chiftele de pește
- O rețetă specială pentru postul Crăciunului
- De ce ingrediente ai nevoie
Chiftelele sunt preparatul pe care orice român le iubește. Se gătesc în multe feluri, cu sos sau fără, dar și în Postul Crăciunului. În zilele cu dezlegare la pește acest tip de carne se poate adăuga în preparat pentru un gust deosebit.
Rețetă delicioasă de chiftele cu pește în Postul Crăciunului
Zilele cu dezlegare la pește, în postul Crăciunului, sunt în 1 decembrie, 3 decembrie, 5 decembrie, 12 decembrie și în 14 decembrie. În aceste zile iubitorii de pește pot să se răsfețe cu preparate delicioase, care se gătesc foarte ușor și cu doar câteva ingrediente. Chiftelele cu pește și legume fac parte dintre ele. Iată cum se gătesc.
Ingrediente
- 3 cartofi medii
- un morcov
- 4 căței de usturoi
- 4 linguri de pesmet
- 500 de grame de pește file
- sare, piper, pătrunjel
Mod de preparare
Se fierb cartofii, se curăță peștele de oase și se toacă. Se curăță și taie mărunt ceapa, morcovul și usturoiul. Se pregătește un bol mare și se pun cartofii fierți pisați, apoi peștele și celelalte ingrediente tocate și pătrunjelul.
La final se adaugă sare și piper după gust și în compoziție se adaugă pesmetul. Se formează bile mici și se prăjesc într-o tigaie cu ulei încins. Pentru a elimina surplusul de ulei este recomandat să le scurgi înainte într-un servețel.
Cum se prăjesc corect chiftelele
Multe persoane se confruntă cu diferite probleme când prăjesc chifitele. Fie acestea nu se rumenesc uniform, fie nu sunt gătite suficient în interior. Ei bine, câteva sfaturi te pot ajuta în acest sens. Este recomandat să adaugi chiftelele în tigaie doar când uleiul este încins, dar trebuie să ai grijă să nu fie deja ars.
De asemenea, chiftelele se prăjesc doar la foc mediu, timp de maxim 15 minute pe ambele părți. Este recomandat să adaugi chiftele în limita spațiului din tigaie, astfel să nu se lipească una de cealaltă.
Citșete și: Cât timp rezistă chiftelele în frigider. Cum îți dai seama că s-au stricat