Rețetă de cidru de mere. O băutură răcoritoare pentru zilele toride de vară
Publicat pe 29.07.2023 la 11:35 Actualizat pe 29.07.2023 la 11:35
Cu siguranță și ție îți este foarte cald acum și vrei să te răcorești cu ceva, însă nu ai idee cu ce. Ei bine, nu-ți face probleme, deoarece noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru cidrul de mere. Este o băutură răcoritoare pentru zilele toride de vară și ar trebui să o încerci măcar o dată. Atenție! Această băutură nu este recomandată copiilor, deoarece conține vin alb, iar vinul are alcool. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de cidru de mere
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Pentru această zi de weekend ți-am pregătit o rețetă delicioasă de cidru de mere. Este o băutură răcoritoare pentru zilele toride de vară. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de acest preparat care îți va încânta papilele gustative cu siguranță!
Rețetă de cidru de mere
Rețeta de cidru de mere este una extrem de simplă și nu ai nevoie de multe ingrediente pentru ea. Nu consuma această băutură alături de copii, deoarece conține alcool.
Ingrediente:
-4 mere acre
-2 păstăi de vanilie
-2 batoane de scorțișoară
-6 linguri de zahăr brun
-120 ml de vin alb
-250 ml de cidru
-900 ml de apă minerală
Mod de preparare:
Merele se taie sferturi și se îndepărtează de la ele semințele cu miez. Se taie merele cuburi, iar păstăile de vanilie se înjumătățesc pe lungime. Se scoate pulpa păstăilor cu ajutorul unui cuțit.
Se taie merele sferturi, se îndepărtează miezurile cu semințe, apoi se taie cuburi. Se sotează merele cu batoanele de scorțișoară, pulpa de la ele, vinul alb și zahărul timp de câteva minute, apoi se lasă la rece.
Se sotează merele cu batonul de scorțișoară, pulpa de vanilie, zahărul și vinul de Porto timp de cca 2-3 minute și se lasă la rece. Merele, apa minerală, cidrul, scorțișoara și păstaia de vanilie cu pulpă se amestecă foarte bine într-un bol mai mere. Se mai lasă un timp la rece, apoi se pune cidrul în pahare și se servește ca atare. Poftă bună!
Citește și: Ingredientul pe care trebuie să îl pui în murături ca să nu se mai înmoaie. Reţeta adevăratelor gospodine