Rețetă de ciorbă cu legume de vară. Un preparat pentru toată familia
Publicat pe 03.06.2022 la 23:48 Actualizat pe 03.06.2022 la 23:48
Ce poate fi mai sănătos și mai gustos în această perioadă decât o porție de ciorbă cu legume de vară? Acest preparat are un gust proaspăt și este făcut cu legume culese direct din grădină. Invață și tu să pregătești la tine acasă cea mai delicioasă rețetă de ciorbă cu legume. Este un preparat delicios pentru întreaga familie.
- Cum să pregătești o ciorbă cu legume de vară
- Este o rețetă sănătoasă pentru întreaga familie
Știm că denumirea acestei rețete te îndeamnă să mănânci ciorba de legume doar vara, însă este un preparat pe care îl poți consuma pe tot timpul anului, deoarece conține legumele proaspete pe care le găsești în grădina ta, în piață sau în supermarket. Ciorba cu legume este o porție adevărată de sănătate pe care îți recomandăm să o consumi zilnic. De asemenea, ea este plină de vitamine și îți oferă energia de care ai nevoie.
Rețeta de ciorbă cu legume de vară este un preparat foarte ușor de gătit și care nu te costă deloc mult. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și modul de preparare!
Ingrediente:
-1 ceapă
-1 morcov
-2 cartofi
-1 rădăcină de pătrunjel
-1 ardei gras
-o mână de fasole păstăi
-1 dovlecel mic
-o varză mică
-3 roşii
-100 ml de ulei
sucul de la 2 lămâi
-câteva fire de leuştean
-sare
Mod de preparare:
Se încinge uleiul în oala pentru ciorbă și se pun la călit ceapa, albitura, morcovul și ardeiul gras, acestea fiind curățate și tăiate mărunt. După ce legumele s-au înmuiat, se adaugă și cartofii tăiați mărunt, fasolea ruptă, varza tăiată mai mare, apoi se lasă la călit pentru doar două minute. Se toarnă peste ele circa doi litri de apă și se lasă să fiarbă.
După ce au fiert suficient și cartofii, se pun roşiile tăiate în opt şi dovlecelul tăiat cubuleţe. Se storc lămâile şi se strecoară sucul, iar după ce au fiert toate ingredientele, se trage oala de pe foc și se acrește ciorba, după gustul fiecăruia, cu sucul de la lămâie.
Ciorba cu legume de vară se servește cu pătrunjel deasupra și cu ardei iute, asta dacă vă place, nu este obligatoriu.
Citește și: Cum să faci acasă cel mai delicios piept de pui ”aburit”. Rețeta care te salvează în ultimul moment