Rețetă de ciorbă de urzici cu tăiței. Un preparat gustos pentru post
Publicat pe 27.03.2023 la 11:18 Actualizat pe 27.03.2023 la 11:18
Ne aflăm în perioada postului de Paște, este început de săptămână, iar dacă vrei să îți începi săptămâna bine, atunci încearcă această rețetă delicioasă de post. Noi îți vom prezenta cea mai simplă și gustoasă rețetă de ciorbă de urzici cu tăiței. Este un preparat care îți va încânta papilele gustative. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de ciorbă de urzici cu tăiței
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de ciorbă de urzici cu tăiței este delicioasă pentru perioada postului, fiind un preparat de post. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de un preparat gustos și simplu!
Rețetă de ciorbă de urzici cu tăiței
Ingrediente:
-500 gr de urzici
-3 litri de apă
-1 ceapă
-1 morcov
-1 ardei gras
-3 linguri de ulei
-150 ml de suc de roșii
-200 gr de tăiței
-sare
-piper
pătrunjel verde
-leuștean
-suc de lămâie sau oțet
Mod de preparare
Două oale pline cu apă se pun la fiert. Într-o oală se opăresc urzicile, iar în cealaltă se fierbe ciorba. Se pun 2 litri de apă în prima oală, iar în cealaltă se pun 3 litri. Se clătesc foarte bine urzicile cu apă, apoi se pun la opărit. Se lasă acolo timp de aproximativ 5 minute și după se scufundă în apă, presând foarte bine cu o spatulă. Se scot într-o sită și se lasă la scurs, după care se toacă.
Într-o altă oală se pune ulei la încins și se călesc legumele curățate și tocate. Se amestecă foarte bine. Se pune sare peste ele și se stropesc din când în când cu apă clocotită, după care se adaugă urzicile și se completează cu apă fierbinte.
Se fierbe ciorba de urzici cu tot cu legume, după se adaugă sucul de roșii, iar mai apoi tăițeii. Se mai fierbe ciorba până în momentul în care sunt fierți tăițeii și restul legumelor. Se pune sare și piper, după care se pune leușteanul tocat și se mai lasă 5 minute pe foc. Se oprește focul și se pune pătrunjel, apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Tuslama de burtă - secretele rețetei turcești pe care puține gospodine o cunosc