Rețetă de ciuperci cu usturoi la tigaie. Preparatul de post cu care sigur nu vei da greș
Publicat pe 23.03.2023 la 19:46 Actualizat pe 23.03.2023 la 21:13
Ne aflăm într-una dintre cele mai deosebite perioade din an, și anume postul Paștelui. Astfel, în aceste zile mulți credincioși aleg calea Domnului și postesc alegând să renunțe la alimentele provenite de la animale. Gospodinele trebuie să fie cât mai atente la ceea ce aleg să prepare, iar ciuperci cu usturoi la tigaie pot fi alegerea perfectă pentru ziua în care nu mai ai inspirație în bucătărie.
- Rețetă de ciuperci cu usturoi la tigaie
- Preparatul de post cu care sigur nu vei da greș
Am trecut de jumătatea perioadei postului Paștelui, iar lista cu preparate începe să se termine. Noi îți venim în ajutor și îți arătăm cum se prepară o rețetă delicioasă și cu ajutorul acreia poți economisi timp în bucătărie.
Rețetă de ciuperci cu usturoi la tigaie
Ciupercile sunt unele dintre cele mai consumate alimente de români. Astfel, servite cu usturoi la tigaie și rumenite perfect la exterior pot fi pe placul oricărui gurmand. Această rețetă este perfectă pe post de garnitură, însă ea poate fi mâncată și că fel pricipal cu o salată verde alături.
Rețeta se pregătește rapid și ușor, dar pentru a obține cele mai bune ciuperci cu usturoi sotate trebuie să ții cont de câteva indicații. Însă, în cazul în care alegeți să le spălați trebuie să știți că trebuie să lăsati ciupercile sa se usuce.
Ingrediente
- 500 g ciuperci champignon;
- 40 g unt;
- 30 ml ulei de măsline;
- 1/2 linguriță sare;
- 1/4 linguriță piper;
- 1 cățel mare usturoi;
- 1/4 legătură pătrunjel verde;
Mod de preparare
Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să curățați ciupercile cu un prosop de bucătărie îndepărtând mizeria fără a le spăla. Apoi, tăiați-le în cubulețe sau chiar în felii. Mai apoi, se toacă bine pătrunjelul și un cățel mare de usturoi în cuburi mici.
Se încinge într-o tigaie uleiul de măsline, la care se adaugă untul. După aceea, se pun ciupercile în tigaie, la foc potrivit, mediu de preferat.
După ce uleiul și untul au fost absorbite se mai adaugă maxim două lingurițe de ulei. Se lasă la prăjit întorcându-le doar când au început să se rumenească. Mai apoi, se adaugă piperul și sarea, iar apoi și usturoiul, iar la final pătrunjelul.
CITEȘTE ȘI: Tocană de legume ca la mănăstire. Rețeta de post a călugărilor