Rețetă de conopidă murată. Preparatul care se păstrează excelent peste iarnă
Publicat pe 27.07.2022 la 09:35 Actualizat pe 27.07.2022 la 09:35
Vrei să depozitezi în cămară murături pentru a le avea peste iarnă, dar nu mai știi ce să pregătești? Ei bine, noi venim cu soluția și îți prezentăm rețeta de conopidă murată. Acest preparat delicios se depozitează excelent peste iarnă, nu ai nevoie de multe ingrediente pentru a-l prepara, iar gustul este unul de senzație. Care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de o rețetă gustoasă, care îți va încânta papilele gustative.
- Cum se pregătește conopida murată
- De ce ingrediente ai nevoie
Conopida murată va deveni extrem de repede una din conservele preferate pentru iarnă. Rețeta această se face după una tradițională și presupune fermentarea în apă și sare, astfel că nu se va folosi deloc oțet. Opțional, dacă vă place, puteți să adăugați în borcane și alte legume, spre exemplu ceapă sau sfeclă roșie. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și modul de preparare!
Conopidă murată - rețetă
Ingrediente:
-conopidă
-morcov
-usturoi
-foi de dafin
-piper boabe
-sare neiodată
Mod de preparare:
Se desface buchețele conopida și se spală foarte bine. Într-o oală mare se pune apă, apoi se pune pe foc la încălzit, suficientă apă cât să umple toate borcanele pe care le veți pregăti. Se pune o lingură de sare neiodată la fiecare litru de apă.
Buchețelele de conopidă se pun în borcane împreună cu morcovul tăiat rondele, boabele de piper, foi de dafin și câțiva căței de usturoi întregi. La final se toarnă în borcane apă cu sare, apoi se capsează bine capacele. Borcanele se pun la fiert, apoi se ridică de pe foc și se lasă la răcit, după care se depozitează în cămară. Conopida murată va fi gata în maxim două săptămâni.
Citește și: Ciorbă de dovlecei cu lapte bătut. O rețetă veche, tradițională