Rețetă de coșulețe italienești. Un desert delicios pentru cei mici
Publicat pe 26.05.2022 la 09:43 Actualizat pe 26.05.2022 la 09:43
Cei mici îți cer mereu să le pregătești ceva dulce, iar tu ai rămas în pană de idei? Ei bine, noi îți prezentăm rețeta de coșulețe italienești, un preparat extraordinar de dulce. Nu este un desert doar pentru copii, ci și pentru adulți.
- Coșulețe italienești - rețetă
- Un desert delicios
Rețeta de coșulețe italienești este un desert delicios pentru cei mici. Acest preparat se găsește în restaurantele renumite din Italia și impresionează pe oricine datorită aspectului interesant pe care îl are. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și modul de preparare!
Ingrediente:
-2 foi de plăcintă
-2 ouă
Pentru cremă:
-400 ml de lapte
-2 ouă
-3 linguri de amidon de porumb
-3 linguri de unt
-125 gr de zahăr
-coajă de lămâie
Pentru ornat:
-300 gr de căpşuni
-300 gr de mure
-300 gr de zmeură
-2 struguri albi
Mod de preparare:
Începeți această rețetă cu întinderea foilor de plăcintă și ungerea lor cu ouăle bătute. Cu ajutorul unui pahar se taie foile de plăcintă. Tepetați cu unt și făină formele de brioșe și puneți bucățile din aluatul de plăcintă. Dați totul la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute.
Cât timp foile stau la cuptor preparați crema de vanilie. Amestecați amidonul și laptele, apoi adăugați ouăle bătute cu zahăr, coaja de lămâie și unt. Compoziția creată se pune pe baie de abur.
Coșulețele de foietaj se scot din cuptor și se lasă la răcit. Când s-au răcit se pune și umplutura de vanilie în ele. Ornați coșulețele italienești cu zmeură, mure, căpșuni și struguri albi.
Citește și: Rețetă de budincă cu lămâie. Desert delicios și cremos pentru zilele călduroase