Rețetă de cozonac delicios fără frământare. Metoda care vine în ajutorul începătorilor
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 14.12.2022 la 10:49
Actualizat pe 14.12.2022 la 10:49
Cozonacul nu poate să lipsească de pe masa de Crăciun a românilor, fiind unul dintre cele mai dorite deserturi. Prețurile din magazine au explodat, așa că cea mai bună idee este să îl prepari chiar tu acasă. Rețeta de cozonac fără frământare vine în ajutorul începătorilor.
- Cum să prepari cozonac după cea mai ușoară rețetă
- Nu necesită frământare și este ideală pentru începători
Românii nu își imaginează sărbătorile fără celebrul cozonac, iar pe acest lucru s-au bazat și comercianții atunci când au majorat prețurile din magazine. Însă, nu există motiv de îngrijorare, deoarece îți prezentăm o rețetă de cozonac fără frământare pentru a-l prepara acasă. Această metodă este ideală pentru începători, deoarece nu au nevoie de multe abilități.
Rețetă de cozonac fără frământare
Cozonacul nu este un desert ușor de preparat, iar bunicile noastre și o mulțime de secrete pentru a obține o textură și un gust de neuitat. Însă, există și metode prin care poți să le obții și care sunt ideale pentru cei începători, care nu au atât de multe cunoștiințe în acest sens. Metoda fără frământare este cea care îi va ajuta să obțină un cozonac cu care să îi încânte pe cei dragi la mesele de sărbători.
Ingrediente
- 500 grame făină
- 300 ml lapte puțin cald
- 100 grame zahăr
- 100 grame unt topit
- 7 grame drojdie uscată
- 3 gălbenușuri
- o păstaie de vanilie
- coaja de la o lămâie
- sare
Ingrediente pentru umplutură
- 20 grame cacao
- 200 grame de nucă măcinată
- 80 grame zahăr pudră
- 100 grame rahat
Metodă de preparare
Tot ce trebuie să faci este să amesteci toate ingredientele, până obții un amestec omogen. Aluatul trebuie lăsat să dospească, până când observi că și-a dublat volumul. Pasul următor este să îl bagi în frigider pentru încă 12 ore. După acest timp, trebuie să îl iei și să îl așezi în tavă, apoi în cuptor, pentru a se coace.
Când ai observat că a copt suficient, potți să îl scoți și vei vedea că ai obținut un cozonac aerat, în care poți să adaugi umplutura. Amestecul poate să fie cel de nucă, sau poți să îl înlocuiești cu mac, ciocolată sau rahat.
Citește și: Cât a ajuns să coste un cozonac! Ce spun românii despre prețurile piperate