Rețetă de crumble cu mere. Un preparat delicios pentru toamnă
Publicat pe 29.09.2023 la 08:31 Actualizat pe 29.09.2023 la 08:31
Este vineri și cu siguranță și tu îți dorești să pregătești ceva dulce. Dacă nu ai idee ce să gătești, atunci nu-ți face probleme, deoarece noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru crumble cu mere. Este un preparat gustos pentru toamnă. Cei mici îl vor adora cu siguranță. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de crumble cu mere
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de crumble cu mere este ușor de pregătit și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru ea. Vei rămâne uimit de gustul delicios pe care acest desert îl are. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de un preparat gustos!
Rețetă de crumble cu mere
Ingrediente:
-600 gr de mere
-50 gr de unt pentru compoziție și 10 gr de unt pentru uns tava
-o lingură de fulgi de ovăz natur
-100 gr de făină și o lingură de făină pentru amestecat cu cantitatea de mere
-1 linguriță de scorțișoară
-2 linguri de zahăr brun
-2 linguri de zahăr
-1 praf de sare
-zeama și coaja de la o lămâie
Mod de preparare:
Lămâia se dă prin răzătoare, iar zeama de la lămâie se amestecă foarte bine cu merele tăiate cubulețe și fără coajă. Se pornește cuptorul la temperatura de 180 de grade.
Făina, scorțișoara și zahărul se amestecă foarte bine, iar compoziția se pune peste mere și se amestecă până în momentul în care toată compoziția devine omogenă. O tavă se unge cu unt și se pun merele în ea.
Făina, fulgii de ovăz, zahărul brun, sarea, scorțișoara și coaja de lămâie se pun într-un bol mai mare, iar peste ele se adaugă untul tăiat cuburi. Se amestecă foarte bine, până în momentul în care se formează „crumble”, adică o compoziția cu firmituri. Compoziția obținută se pune peste mere și se tasează cu o altă tavă, o farfurie, un pahar sau chiar cu mâna.
Tava se bagă în cuptor și se ține acolo timp de aproximativ 35-40 de minute. Veți observa că din jur împrejur apar bulbuci din siropul pe care merele îl au, iar crumble-ul devine rumenit. Se scoate tava din cuptor și se lasă desertul la răcit. Se servește cu înghețată sau cu sos de caramel, vanilie sau altă aromă. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de „Frittata”, omletă italiană. Micul dejun gata în doar 10 minute