Rețetă de „Frittata”, omletă italiană. Micul dejun gata în doar 10 minute
Publicat pe 28.09.2023 la 22:57 Actualizat pe 28.09.2023 la 22:57
Cine nu iubește omleta. Ei da, acest preparat, care adesea este consumat la micul dejun, este un adevărat deliciu și se poate găti sub o mulțime de moduri, dar și având în compoziția sa diverse ingrediente. Însă, dacă vreți să încercați o rețetă diferită de omletă, noi vă recomandăm rețeta de omletă italiană. Iată cum se gătește celebra frittata!
- Rețetă de „Frittata”, omletă italiană
- Micul dejun rapid și gustos
Preparatele italienești sunt cu adevărat un deliciu. Chiar dacă sună greu de realizat, frittata nu este deloc un preparat softisticat. Este un fel de mâncare italienesc și reprezintă, de fapt, o omletă cu cartofi și legume, însă având la bază o textură mai groasă decât cea a unei omlete obișnuite.
Rețetă de „Frittata”, omletă italiană
Cel mai bun mic-dejun, poate fi, desigur, o omletă. Chiar dacă există o mulțime de rețete de omletă pe internet, noi îți propunem astăzi să încerci rețeta de „frittata”, omletă italiană. Este similară rețetei de omletă în stil franțuzesc.
Ingrediente
-4 ouă;
-100 g crenvurști;
-1 ardei roșu;
-30 g cașcaval;
-3 cartofi;
-1 ceapă;
-verdeață după gust (mie-mi place să fie cu multă verdeață);
-sare, piper după gust.
Mod de preparare
Pentru a prepara această rețetă de omletă în stil italienesc, primul lucru pe care trebuie să îl faceți, după ce ați spălat legumele, este să începeți cu fierberea cartofilor.
În tot acest timp, începeți să tăiați ceapa rondele, jumătate de ardei tăiați-l feliuțe iar cealaltă jumătate cubulețe. Apoi, se taie și crenvurștii în cubulețe.
După aceea, puneți într-o tigaie ulei, prăjiți ceapa și ardeiul timp de aproximativ 5 minute.
Urmează apoi adăugați cartofii fierți tăiați cuburi. Adăugați tot atunci și sarea, piperul și celelalte condimente dorite.
Acum urmează pasul cel mai important, cel în care, într-un bol, mixați ouăle, apoi adăugați crenvurștii și amestecați.
Apoi, în forma de copt puneți legumele prăjite, deasupra turnați compoziția de ouă și crenvurști.
Ultimul pas este să coaceți la 180° timp de 10-15 minute. Însă, fiți atenți și cu 5 minute înainte să fie gata omleta, presărați-o cu cașcaval dat prin răzătoare. Nu în ultimul rând, deasupra puteți orna cu verdeață. Preparatul este gata.