Rețetă de dovlecei cu mărar și usturoi. Preparatul care merită încercat în post
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 17.11.2023 la 08:49
Actualizat pe 17.11.2023 la 08:49
Dovlecei pot fi folosiți în multe rețete, fiind printre legumele care pot fi consumați și de cei care vor un preparat sănătos și ușor de gătit. La fel de bine pot fi integrați și în rețete de post, așa cum este cea cu mărar și usturoi.
- Rețetă de dovlecei cu mărar și usturoi
- Preparatul care merită încercat în post
Fie că sunt consumați sub formă de aperitiv sau ca fel principal, dovleceii se prepară rapid și sunt delicioși în orice fel de combinație, mai ales în perioada postului. Cum să obții un preparat gustos cu doar câteva ingrediente.
Rețetă de dovlecei cu mărar și usturoi
Ingrediente:
- doi / trei dovlecei
- căței de usturoi
- făină
- ulei
- sare
- piper
- muștar
- apă
- mărar
Mod de preparare:
Pentru început, se spală dovleceii, se taie capetele și se feliază. Fie pot fi curățați de coajă, fie pot lăsați așa, iar mai apoi, într-un bol se pune făină, piper, sare, piper și cățeii de usturoi și muștar. Se adaugă mai apoi și apă și se amestecă până când totul este omogen. În acest amestec pot fi puse diferite condimente sau alte verdețuri, iar mai apoi se dau feliile de dovlecei prin amestecul obținut.
Se pun la prăjit pentru fiecare minute pe fiecare parte, dar este indicat să nu fie lăsați prea mult în tigaie, ci până când amestecul capătă o culoare aurie. Se lasă pe un prosop de bucătărie pentru a absorbi excesul de ulei și pot fi serviți cu usturoi și mărar tocat.
Dovleceii pot fi la fel de bine folosiți în mâncăruri, iar pentru această rețetă, pe lângă ingredientele de mai sus, este nevoie și de cimbrișor, ceapă, roșiii, zahăr și ardei. Legumele se taie cubulețe, nu felii și se pun la călit împreună tu ceapa tocată mărunt. Se lasă cel mult trei minute pe foc, iar mai apoi se adaugă și ardeiul și ulterior usturoiul și condimentele preferate. Se adaugă și roșiile, iar mai apoi poate fi pus și puțin zahăr.
Dacă sunt folosiți ardei, preparatul trebuie lăsat pe foc în jur de 20 de minute, iar dacă este folosită paste de ardei mai puțin. Preparatul poate fi sevit ca atare sau alături de o salată sau alte garnituri care conțin legume.
Citește și: Cel mai bun sos pentru ardei umpluți. 3 rețete simple