Rețetă de drob cu garnitură de morcovi. Un preparat pentru întreaga familie
Publicat pe 21.04.2022 la 18:52 Actualizat pe 21.04.2022 la 18:53
Dacă îți dorești o masă perfectă pentru ziua de Paște și încă te gândești la un preparat surrpiză, drobul cu garnitură de morcovi este rețeta perfectă pentru a-i face pe cei dragi fericiți. Iată ingredientele de care ai nevoie pentru a-l prepara!
- Rețetă de drob cu garnitură de morcovi
- Un preparat întreaga familie
Rețeta de drob cu garnitură de morcovi este un preparat pentru întreaga familie și cu siguranță îți va plăcea la nebunie. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a-l prepara!
Ingrediente
500 g carne de miel
organe de miel (ficat, inimă, rinichi)
4 morcovi carot
1 lingură unt
1 felie franzelă uscată
2 legături ceapă verde
1 legatură usturoi verde
1 legatură pătrunjel şi mărar verde
3 ouă
sare
piper
piper boabe
3 ouă fierte
1 linguriță cimbru şi oregano
unt pentru tapetat tava
2 linguri pesmet
1 gălbenuş
Pentru garnitură
1 kg cartofi
125 ml lapte
75 g smântână dulce
70 g unt
nucşoară
400 g morcovi
Mod de preparare
Carnea se spală, se taie bucăţi şi se pune la fiert în apă cu sare, piper boabe, cimbru şi oregano, aproximativ o oră. Morcovii se curăţă, se spală şi se fierb în apă cu sare şi unt.
Carnea fiartă se curăţă de oase şi se dă prin maşina de tocat. Se amestecă cu organele tăiate cubuleţe, franzela înmuiată în supa de carne, ceapa şi usturoiul fin tocate, mărarul şi pătrunjelul tocate mărunt, ouăle crude, sare şi piper măcinat.
Se pune jumătate din compoziţie într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu pesmet, apoi se pun morcovii fierţi, ouăle fierte curăţate de coajă şi restul compoziţiei de carne. Deasupra se unge cu gălbenuş şi se presară puţin pesmet. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, aproximativ o oră. Se taie felii şi se serveşte cu garnitură de morcovi şi piure de cartofi. Cartofii fierţi se pasează şi se amestecă cu 50 g unt, smântâna, laptele şi sare.
Pentru garnitura de morcovi, se taie morcovii rondele şi se călesc în unt. Se stinge cu puţină apă, se adaugă sare şi nucşoară după gust şi se fierbe înăbuşit 7-8 minute.
După ce ați parcurs acești pași, preparatul este gata și poate fi servit alături de familie în ziua de Paște. Poftă bună!
Citește și: Drob de miel. Rețeta veche din Dobrogea