Rețetă de drob în prapure. Cel mai bun preparat pentru o masă de Paște în familie
Publicat pe 21.04.2022 la 13:07 Actualizat pe 21.04.2022 la 13:07
Paștele se apropie cu pași repezi, iar toate gospodinele din țara noastră muncesc cu drag și spor pentru o masă bogată și plină de bucate delicioase. Dacă nu mai știi ce să mai gătești pentru tine și cei dragi, noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă rețetă de drob în prapure. De ce ingrediente avem nevoie și care este modul de preparare.
- Cum se pregătește drobul în prapure
- De ce ingrediente avem nevoie pentru această rețetă de Paște
Îți dorești o masă bogată de Paște, dar nu mai știi ce bunătăți să mai pregătești pentru tine și familia ta? Noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă de drob în prapure. Iată de ce ingrediente avem nevoie pentru acest preparat.
Rețetă de drob în prapure
Ingrediente
- măruntaiele de la un miel
- un prapure
- două linguri oţet
- două cepe
- 5 ouă
- o felie pâine
- 50 ml lapte
- verdeaţă după gust
- o lingură de ulei
- sare
- piper
Modul de preparare
Pentru început, măruntaiele le dăm într-un clocot, aruncăm prima apă, iar apoi le punem la fiert din nou, dar în apă rece cu sare. Spumăm și o lăsăm pe foc pentru aproximativ o oră. Punem prapurele într-o apă rece cu oțet.
Tocăm ceapa și o călim în ulei încins, după care o trecem printr-o mașină de tocat alături de organele de miel fierte, dar și pâinea înumiată în lapte. Punem sare și piper după gust, iar apoi adăugăm ouăle și verdeața pe care o tăiem mărunt. Amestecăm bine toate ingredientele, până la omogenizare.
Într-o tavă unsă cu ulei punem prapurepe pe care îl scurgem cu grijă, iar marginile le lăsăm să depăsească tava. Punem amestecul dat printr-o mașină de tocat și îl acoperim cu prapurele.
Băgăm tava la cuptor pentru aproximativ 40 de minute, îl lăsăm să se răcească câteva ore la temperatura camerei, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Drob de miel. Rețeta veche din Dobrogea