Rețetă de file de macrou cu legume. Un preparat delicios pentru dezlegarea la pește
Publicat pe 25.03.2023 la 11:15 Actualizat pe 25.03.2023 la 11:15
Astăzi este Buna Vestire, iar românii trebuie să mănânce pește, pentru că este dezlegare de pește. Pentru această zi v-am pregătit cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru fileul de macrou cu legume. Este un preparat gustos pentru această zi a anului. Iată care sunt ingredientele de care aveți nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de file de macrou cu legume
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
De Buna Vestire se mănâncă pește, iar pentru această zi v-am pregătit rețeta de file de macrou cu legume. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a te bucura de un preparat delicios!
Rețetă de file de macrou cu legume
Ingrediente:
-4 bucăți de file de macrou
-2 cepe roşii
-1 ceapă albă
-2 morcovi
-4-5 căţei de usturoi
-1 ceşcuţă de ulei
-10 gr de unt
-1 lămâie
-sare
-piper
-boia dulce
-1 lingură de sos de roșii
-2 dovlecei
-1 pungă de spanac congelat frunze
Mod de preparare:
Se călește o ceapă albă și se toacă mărunt cu 10 grame de unt. Se pune spanacul și se călește timp de aproximativ cinci minute, la foc mare. Se adaugă piper și sare și se oprește focul.
Se curăță peștele, se spală bine, se pune sare, piper și boia de ardei dulce, după care se bagă în frigider. Ceapa roșie, dovleceii și morcovii se spală foarte bine și se curăță. Ceapa roșie se taie julien, iar morcovii și dovleceii se taie fâșii lungi. Usturoiul se taie feliuțe foarte mici.
Într-o tavă se pune ulei, după care se așează dovleceii, morcovii, ceapa și usturoiul. Se pun și bucățile de macrou, după care se crestează și se înfig feliile de lămâie. Se pune apă cât să acopere peștele, după care se acoperă cu o folie de aluminiu și se bagă în cuptor, la temperatura de 200 de grade Celsius.
Se lasă în cuptor timp de 30 de minute, după care se scoate folia de aluminiu și se pune o lingură de sos de roșii. Se mai bagăpentru câteva minute la cuptor, dar fără folie. Se scoate din cuptor, se pune peste spanac și este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de orez cu varză. Este alegerea perfectă pentru perioada postului