Rețetă de gem de gutui. Un desert care va fi pe placul oricui
Publicat pe 04.08.2022 la 09:00 Actualizat pe 04.08.2022 la 09:00
Cu toții știm că multe gospodine se pregătesc intens, în această perioadă a anului, pentru iară. Îți dorești să îi surprinzi pe cei dragi anul acesta cu un desert mai special? Încearcă să pregătești gemul de gutui. Este o rețetă cu adevărat delicioasă, care se păstrează excelent în cămară.
- Cum se pregătește gemul de gutui
- De ce ingrediente ai nevoie
Îți dorești să îi surprinzi pe cei dragi cu deliciile pe care le-ai pregătit pentru cămară, dar te-ai săturat de vechile rețete, iar pentru iarna aceasta vrei ceva diferit față de tot ce ai făcut până acum? Ei bine, noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru gemul de gutui. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
Gem de gutui - rețetă
Ingrediente:
-1 kg de gutui
-1 l de apă
-1 lămâie mică
-500 gr de zahăr
-1 fiolă de esență de vanilie
Mod de preparare:
Gutuile se spală bine, se taie în felii și se curăță de semințe, apoi se pun într-o oală mare în care ați pus în prealabil apă rece și zeama de la lămâie. Se pune oala pe foc la fiert. Lăsați să atingă punctul de fierbere, apoi mai țineți-o aproximativ 10 minute pe foc. Luați oala de pe foc și separați zeama în care au fiert fructele cu ajutorul unei site sau a unei strecurători.
Gutuile se adaugă înapoi în oală, alături de zahăr și de un pahar cu apă. Lăsați să fiarbă până când compoziția a scăzut, adică aproximativ 30 de minute. În timpul fierberii, adăugați și fiola de esență de vanilie. Pentru un plus de savoare, puteți să adăugați și un bețișor de scorțișoară în oala în care fierb gutuile.
Când gemul este gata, turnați-l în borcane sterilizate și închideți-le cu capace care au fost și ele sterilizate în prealabil. Lăsați borcanele să se răcească, acestea fiind acoperite cu un prosop de bucătărie. Când sunt răcite puteți să le puneți în cămară și să vă bucurați de ele pentru o lungă perioadă de timp.
Citește și: Rețetă de înghețată cu mure. Un desert delicios pentru sezonul cald