Rețetă de gogoși americane! Cum să prepari un desert exact ca cel din filmele de la Hollywood
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 24.08.2023 la 23:23
Actualizat pe 24.08.2023 la 23:23
Glazurate, colorate, acoperite cu ciocolată, pudrate cu zahăr pudră, delicioase și îmbietoare, gogoșile sunt unul dintre cele mai cunoscute deserturi americane din lume. Pentru fanii sitcomului animat de succes „The Simpsons” aceste inele dulci vor fi mereu „gogoșile lui Homer”. Cum să prepari un desert exact ca cel din filmele de la Hollywood, la tine acasă.
- Cum să faci gogoși americane savuroase la tine acasă
- Rețeta simplă și rapidă
Istoria gogoșii este una larg dezbătută de istoricii patiseriei din întreaga lume. Dar îndrăgitul desert rotund, prăjit și acoperit cu glazură și ciocolată a devenit o reprezentare culinară a americanilor. Iată de ce ingrediente ai nevoie și care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a face un astfel de preparat la tine acasă.
Rețetă de gogoși americane!
Ingrediente:
500 g făină
2 ouă
200 ml lapte cald
25 g zahăr
50 unt (80% grăsime)
20 g drojdie proaspata sau 6 g drojdie uscata
un praf de sare
coaja rasa de la o lamaie
1 plic zahar vanilat
500 ml ulei pentru prajit
Pentru glazura
200 g ciocolata neagra
200 g ciocolata alba
200 g fondant
Mod de preparare:
- amestecă laptele călduț cu drojdia
- adaugă într-un bol mai mare făina, ouăle, o părticică de sare, zahărul, untul în stare moale (la temperatura camerei), coaja de lămâie și zahărul vanilat.
- amestecă ingredientele împreună cu laptele până obții o compoziție omogenă. Procesul durează aproximativ 10 minute, iar când ai finalizat amestecul, aluatul trebuie lăsat să dospească.
- când aluatul gata, modelează gogoșile. Începe prin aplatizarea lui cu ajutorul unui sucitor, grosimea nu trebuie să depășească 2-3 cm.
- decupează aluatul folosind o formă rotundă, însă încearcă să minimizezi pierderile. Dacă ai de gând să refolosești aluatul rămas, va trebui să mai adaugi făină, însă acest lucru poate afecta pufozitatea unor gogoși americane.
- decupează aluatul și în interior, iar pentru asta poți folosi un păhărel. E important să manevrezi aluatul cu grijă, având în vedere consistența sa moale.
- după ce le-ai decuapt, mai lasă-le 20 de minute acoperite cu un prosop de bucătărie curat sau folie de plastic.
- când au crescut, pune-le la prăjit.
- încălzește bine 500 ml de ulei și gătește-le aproximativ 1-2 minute pe fiecare parte. Cel mai bine este să folosești o spatulă pentru a le întoarce și să eviți folosirea furculiței.
- când sunt gata, ocupă-te să le decorezi.
Pentru gazură, vei avea nevoie de 200 g ciocolată neagră, 200 g ciocolată albă, 200 g fondant și celebrele „sprinkles” (ornamente colorate).
Toate ingredientele se topesc separat folosind metoda bain-marie sau abur. După ce sunt gata, fiecare gogoasă este scufundată într-o glazură la alegere. Deasupra, poți presăra „sprinkles” pentru un aspect atrăgător.
Citește și: Rețetă delicioasă de gogoși de post. Un desert ieftin și ușor de pregătit