Rețetă de gogoși pufoase fără ouă și lapte. Desertul simplu și rapid cu care îi vei fascina pe cei dragi
Publicat pe 10.01.2024 la 18:32 Actualizat pe 10.01.2024 la 18:32
Dacă ești în căutarea unui desert simplu și rapid cu care să îi dai pe spate pe cei dragi, noi îți propunem o rețetă simplă de gogoși fără lapte și ouă. Iată cum se prepară gogoșile ca în vremea copilăriei!
- Rețetă de gogoși pufoase fără ouă și lapte
- Desertul simplu și rapid cu care îi vei fascina pe cei dragi
Fără doar și poate, gogoșile se numără deserturile extrem de îndrăgite, atât de adulți, cât și de copii. Ingredientele pentru acest deșert sunt simple, le are oricine în cămară.
În schimb, trebuie să știi că poți face gogoși pufoase cu drojdie, celebrele pancove, sau fără drojdie, gogoși de post, cu lapte sau iaurt, crocante, însiropate ori moi.
Rețetă de gogoși pufoase fără ouă și lapte
Ingrediente
- 500 g făină;
- 50 ml ulei;
- 4 linguri zahăr;
- 1 plic zahăr vanilat;
- 25 g drojdie;
- 200 ml apă;
- esență de vanilie;
- sare;
- zahăr pudră.
Mod de preparare
Pentru a prepara această rețetă de gogoși fără ouă și lapte, țin e minte ai ai nevoie, în primul rând, de toate ingredientele menționate anterior. Apoi, într-un bol, dizolvați drojdia în trei linguri de apă călduță și adaugă și p lingură de zahăr și amestecați foarte bine.
În continuare, separat, într-un alt bol turnați făina și adăugați zahărul, sarea și zahărul vanilat și încorporați compoziția lichidă formată din drojdie, apă, esența de vanilie și ulei. Țineți minte că este necesar să amestecați până când obțineți un aluat omogen.
După aceea, întindeți aluatul rezultat într-o foaie subțire, iar apoi, folosind un pahar, decupați cercuri din aluat. Mai urmează cel mai simplu pas, și anume acela de a prăjiți gogoșile într-o itgaie încinsă cu ulei, până când se rumenesc frumos.
CITEȘTE ȘI: Ingredientul pe care să-l pui în aluatul gogoșilor pentru a ieși pufoase. Nu multe gospodine știu