Rețetă de lotus cheesecake, un desert potrivit pentru weekend. Rețeta este ușoară și este gata în câteva minute
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 16.03.2024 la 13:43
Actualizat pe 16.03.2024 la 13:43
A venit weekend-ul, iar deserturile sunt cel mai potrivit mod să îți răsfeți familia. Lotus cheesecake este unul dintre prăjiturile care te vor cuceri de la prima felie. Vestea bună este că se gătește ușor, rețeta este simplă și ai nevoie de doar câteva ingrediente.
- Cum gătești lotus cheesecake
- Ingredientul secret care își dă o aromă de vis
Lotus cheesecake este unul dintre deserturile care te va cuceri iremediabil și pe care îl vei găti cu fiecare ocazie. Dacă te-ai săturat să coci blaturi și să prepari multe creme pentru o prăjitură, această variantă de cheesecake este exact ceea ce căutai. Se gătește ușor, fără prea mult timp petrecut în bucătărie.
Rețetă delicioasă de lotus cheesecake
Cheesecake este unul dintre cele mai versatile deserturi, căci poți să combini aromele după placul tău. Se poate găti cu fructe de pădure sau cu diferite creme, iar rezultatul este peste așteptări.
Dacă vrei să încerci o nouă variantă a acestei prăjituri, rețeta de lotus cheesecake îți vine în ajutor.
Ingrediente pentru blat
- 120 de grame de unt
- 250 de grame de biscuiți Biscoff
Ingrediente pentru cremă
- 200 de grame de zahăr
- 500 de grame de cottage cheese
- 3 ouă
- 200 de grame de biscuiți Biscoff zdrobiți
- esență de vanilie
Mod de preparare
Pentru început se prepară blatul. Se zdrobesc cei 250 de grame de biscuiți și se adaugă cu untul topit. Se amestecă până când untul ajunge la toți biscuiții, căci în caz contrar blatul se va sfărâma. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt și se pun biscuiții amestecați cu unt. Se presează până când se formează un blat tare. Se bagă la frigider timp de 30 de minute.
Între timp se pregătește crema. Se amestecă cottage cheese cu zahăr, smântână lichidă și cu puțină esență de vanilie, până când se omogenizează. Se adaugă ouăle pe rând și se amestecă după fiecare ou. La final se pun și cei 200 de grame de biscuiți Biscoff zdrobiți.
După cele 30 de minute petrecute în frigider, se toarnă crema în tava und este blatul și se întinde omogen pe toată suprafața. Se bagă la cuptor timp de 50 de minute la 160 de crade Celsius, până când se coc marginile blatului.După ce s-a copt și s-a răcit, se bagă la frigider minim 5 ore.
Alte variante de cheesecake
Există și alte variante de cheesecake delicios, combinat cu aromele tale preferate. Vestea bună este că pot beneficia de acest desert și persoanele vegane, iar aici găsești ingredientele de care ai nevoie și modul de preparare pentru cheesecake vegan.
De asemenea, cheesecake-ul poate fi gătit și sub forma unor batoane, combinate cu diferite arome sau fructe.
Citește și: Rețetă de cheesecake cu fructe de pădure. Un desert perfect pentru masa de Crăciun