Rețetă de mâncare de fasole cu ciuperci. Un preparat special pentru masa de post
Publicat pe 29.11.2023 la 09:22 Actualizat pe 29.11.2023 la 09:22
Dacă vrei să te bucuri de un preparat gustos pentru masa de post, atunci trebuie neapărat să încerci mâncarea de fasole cu ciuperci. Este o rețetă simplă și care va reuși să-ți încânte papilele gustative. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de mâncare de fasole cu ciuperci
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Mâncarea de fasole cu ciuperci este bogată în proteine, fibre, nutrienți esențiali și este o opțiune sățioasă și delicioasă pentru masa de post. Poți, de asemenea, să o servești cu o felie de pâine integrală pentru a obține o masă completă. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de un preparat gustos de post!
Rețetă de mâncare de fasole cu ciuperci
Ingrediente:
-2 căni de fasole uscată
-1 ceapă mare
-2 morcovi
-2 cartofi
-200 gr de ciuperci
-2 linguri de ulei de măsline
-1 lingură de pastă de roșii
-1 lingură de cimbru uscat
-1 linguriță de boia de ardei dulce
-sare
-piper
-opțional: 1 legătură de pătrunjel
Mod de preparare:
Lasă fasolea la înmuiat în apă peste noapte. A doua zi, fierbe fasolea în apă cu puțină sare până când devine moale. Fasolea ar trebui să stea la fiert timp de o oră, dar depinde de ce tip de fasole alegi.
Încinge uleiul de măsline într-o cratiță mare și călește ceapa tocată până devine transparentă. Adaugă morcovii și cartofii tăiați după bunul plac și călește legumele timp de 5-7 minute, amestecând din când în când.
Adaugă ciupercile tăiate și continuă să gătești pentru încă 5 minute, până când ciupercile se înmoaie și își pierd apa. Adaugă pasta de roșii, cimbrul, boiaua de ardei, sare și piper după gust. Amestecă bine pentru a combina aromele.
După ce fasolea este gătită, scurge apa și adaug-o în cratiță, amestecând ușor pentru a combina toate ingredientele. Adaugă apă fierbinte suficientă pentru a acoperi ingredientele și lasă totul să fiarbă la foc mic timp de încă 15-20 de minute sau până când legumele sunt moi și bine pătrunse de aromele condimentelor.
Presară pătrunjelul tocat deasupra și servește mâncarea de fasole cu ciuperci caldă. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de prăjitură cu castraveți și lămâie. Un desert pentru clipe speciale