Rețetă de mâncare de urzici cu usturoi. Preparatul pe care să-l servești de Sfântul Gheorghe
Publicat pe 23.04.2023 la 09:56 Actualizat pe 23.04.2023 la 09:56
În această zi, credincioșii îl sărbătoresc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. Încă de pe vremea bunicilor se spune că pe data de 23 aprilie este bine să consumi urzici. Ei bine, noi ți-am pregătit cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru mâncarea de urzici cu usturoi. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de mâncare de urzici cu usturoi
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Încă de pe timpuri se spune că este bine să mănânci urzici de Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, care este sărbătorit pe data de 23 aprilie. Rețeta de mâncare de urzici cu usturoi este extrem de simplă și ai nevoie doar de nouă ingrediente pentru ea. Suntem siguri că din casa ta nu lipsesc aceste ingrediente, mai ales că sunt unele pe care oricine le are în locuință. Acest preparat îți va încânta papilele gustative atât ție, cât și celor dragi ție. Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi ca să te bucuri de o mâncare delicioasă și extrem de sănătoasă!
Rețetă de mâncare de urzici cu usturoi
Ingrediente:
-3 grămezi de urzici
-1/2 ceapă
-3 căței de usturoi
-1 lingură de făină
-250 ml de lapte
-1/2 linguri de ulei
-un praf de sare
-piper negru măcinat
-1 rădăcină de hrean
Mod de preparare:
Urzicile se curăță foarte bine și se spală în câteva ape, după care se pun la fiert într-o oală mare cu apă. Trebuie să dea în clocot de două sau trei ori, după care trebuie scoase, scurse de apă și tocate mărunt.
Se curăță o ceapă și se toacă foarte bine, iar usturoiul se zdrobește. Aceste două ingrediente se călesc într-o tigaie cu ulei, la foc mic. Nu trebuie să puneți mult ulei, doar o lingură. Dacă se înmoaie legumele este timpul să adaugi făina. Se amestecă foarte bine, până în momentul în care s-a format o compoziție omogenă.
Se toarnă laptele peste compoziția omogenă și se amestecă pentru încă 10-15 minute, la foc mediu. Această compoziție se toarnă peste urzici și mâncarea de urzici cu usturoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de prăjitură cu mălai și dovleac. Un desert special pentru zilele de weekend