Rețetă de mazăre grecească cu cartofi! Un ingredient secret îi dă o aromă delicioasă

De Ilinca Lunca.
Publicat pe 22.03.2025 la 15:08
Actualizat pe 22.03.2025 la 15:47
Rețeta de mazăre grecească cu cartofi este ușoară, delicioasă și o idee atipică de prânz! Acest preparat se gătește în doar câteva minute și ai nevoie de un ingredient secret pentru a-i da un gust savuros!

Cea mai savuroasă rețetă de mazăre în stil grecesc.
Profimedia
- Rețetă delicioasă de mazăre grecească cu cartofi
- Ce să adaugi să fie aromată
Mazărea se poate găti într-o mulțime de feluri și este un ingredient sănătos, cu multe beneficii pentru organism. Cu siguranță nu ai mai gătit-o până acum în stil grecesc, un preparat care te va face să îl gătești și a doua oară.
Rețetă de mazăre grecească cu cartofi
Rețetele în stil grecesc sunt savuroase și sunt iubite de cei mai mulți români. Mazărea este un ingredient perfect pentru a te bucura de un preparat care să îți amintească de verile petrecute pe tărâmul elen! Ai nevoie de câteva legume, ulei de măsline și câteva minute petrecute în bucătărie!
Ingrediente
- 3 cartofi medii
- 1 cană de suc roșii amestecat cu oregano
- 1 ceapă medie
- 2 căni de mazăre verde
- 3 linguri de ulei de măsline
- 2 căței de usturoi
- 2 morcovi
Mod de preparare
Se curăță ceapa și se toacă cubulețe, apoi se toacă usturoiul și se călesc într-o tigaie cu ulei de măsline. Se taie morcovii, preferabil bucăți mici, mazărea și cuburile de cartofi, peste care se adaugă apă astfel încât să fiarbă. Când legumele se pot pătrunde cu o furculiță și apa a scăzut, se adaugă sucul de roșii. Se mai lasă câteva minute pe foc și se adaugă sare și piper după preferințe. După ce e gata, se toacă mărar și se adaugă pe deasupra.
Citește și: Rețetă rapidă de gogoși la cuptor! Ți se topesc în gură de cât de savuroase sunt!