Rețetă de minciunele din aluat pe bază de chefir. Un preparat rapid, pufos și delicios
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 27.10.2023 la 01:04
Actualizat pe 27.10.2023 la 08:16
Dacă nu ai idee ce să mai gătești pentru a-i surprinde pe cei dragi, noi îți propunem să încerci să prepari această rețetă de minciunele din aluat pe bază de chefir. Vezi în rândurile de mai jos de ce ingrediente ai nevoie și care este modul de preparare.
- Cum să faci minciunele pufoase și delicioase
- Ingredientele de care ai nevoie
- Cum se prepară aluatul pe bază de chefir
Rețetă de minciunele din aluat pe bază de chefir
Ingrediente:
- 600 g făină
- 300 ml chefir sau iaurt sau lapte acru
- 1 ou
- 3 linguri zahăr
- Jumătate linguriță sare
- Jumătate linguriță praf de copt
- 400-500 ml ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
- mixează ouăle cu sarea.
- adaugă chefirul și zahărul și amestecă
- pune bicarbonatul și amestecă din nou
- încorporează și făina cernută și amestecată cu praful de copt.
- amestecă apoi cu o lingură
- începe să frămânți aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină până cei obține un aluat moale.
- acoperă aluatul cu un prosop de bucătărie și lasă-l deoparte timp de 20 de minute
- întinde subțire aluatul și taie-l în fâșii cu lățimea de 5 cm
- taie fiecare fâșie în bucăți și fă apoi câte o tăietură pe mijlocul fiecăruia
- prăjește minciunelele într-o tigaie cu ulei încins, până se rumenesc frumos pe ambele părți
- scoate-le apoi pe șervețele de hârtie pentru a elimina excesul de ulei, scrie iladies.ro.
Dacă dorești, le poți pudra cu zahăr.
Citește și: Rețetă grecească de negresă de casă glazurată și însiropată. Un desert delicios și ușor de pregătit