Rețetă de mini tarte cu cremă de nucă de cocos și ciocolată. Un desert delicios pentru Ziua Internațională a Femeii
Publicat pe 08.03.2024 la 11:06 Actualizat pe 08.03.2024 la 11:06
Pentru această zi specială de 8 martie, Ziua Internațională a Femeii, ți-am pregătit o rețetă de mini tarte cu cremă de nucă de cocos și ciocolată. Este un desert delicios și perfect pentru această zi. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de mini tarte cu cremă de nucă de cocos și ciocolată
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de mini tarte cu cremă de nucă de cocos și ciocolată este simplă și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru ea. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a te bucura de un desert gustos!
Rețetă de mini tarte cu cremă de nucă de cocos și ciocolată
Pregătește aceste mini tarte cu aluat crocant și umplutură delicioasă de nucă de cocos și ciocolată pentru această zi specială. Sunt delicioase și vor reuși să-ți încânte papilele gustative.
Ingrediente:
Pentru crustă:
-1 ¼ ceșcuțe de biscuiți digestivi mărunțiți
-5 linguri de unt topit
-2 linguri de zahăr granulat
Pentru crema de nucă de cocos:
-1 cană de lapte de cocos
-1/3 cană de zahăr granulat
-2 linguri de făină de porumb
-o linguriță de extract de vanilie
-opțional: o linguriță de esență de cocos
Pentru stratul de ciocolată:
-1 cană de ciocolată neagră topită
-1/4 ceașcă de lapte de cocos
Decor opțional:
-fulgi de nucă de cocos
-bucăți de ciocolată
Mod de preparare:
Într-un bol, amestecă biscuiții mărunțiți, untul topit și zahărul granulat până când se combină bine. Presară amestecul în forme pentru mini tarte, apăsând bine pe fund și pe margini. Pune formele în frigider pentru a se întări timp de aproximativ 30 de minute.
Într-un vas, amestecă laptele de cocos, zahărul granulat și făina de porumb până când se combină bine. Pune vasul pe foc mediu și fierbe amestecul, amestecând în mod constant, până când începe să se îngroașe.
După ce s-a îngroșat, înlătură de pe foc și adaugă extractul de vanilie și esența de cocos, dacă folosești. Lasă să se răcească puțin și apoi toarnă crema de nucă de cocos în crustele pregătite. Pune-le înapoi în frigider pentru a se răci complet.
Într-un alt bol, topește ciocolata neagră și laptele de cocos la foc mic, amestecând constant, până când se combină bine. Scoate tarteletele din frigider și toarnă cu grijă stratul de ciocolată peste crema de nucă de cocos. Poți decora cu fulgi de nucă de cocos și bucăți de ciocolată, dacă dorești.
Lasă tarteletele să se răcească în frigider timp de cel puțin o oră sau până când stratul de ciocolată s-a întărit complet. Servește și bucură-te de aceste mini tarte delicioase și rafinate! Poftă bună!
Citește și: Rețetă de sufleu de fasole. Este un preparat simplu pe care să-l consumi cu cei dragi