Rețetă de mix de legume cu ciuperci. Un preparat pentru post
Publicat pe 10.04.2022 la 12:40 Actualizat pe 10.04.2022 la 12:40
Sigur ai poftă de legume, iar noi ți-am pregătit o rețetă de mix de legume cu ciuperci. Acest preparat este unul de post și durează doar o oră să-l pregătești. Ai nevoie de câteva ingrediente și de câteva borcane, deoarece mixul se va așeza în ele. Gustul va fi pe placul tuturor!
- Rețetă de mix de legume cu ciuperci
- Un preparat pentru post
Suntem încă în postul Paștelui, iar tu nu ai idee ce să mai pregătești pentru cei dragi? Rețeta de mix de legume cu ciuperci te va da pe spate, deoarece gustul ei îți va surpinde prietenii și familia. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și cum să îl prepari!
Ingrediente:
-500 gr conopidă
-500 gr ciuperci
-4 cepe
-4 gogoșari
-2 dovlecei
-500 ml oțet
-1 litru de apă
-boabe de piper alb
-boabe de muștar
-30 gr de sare neiodată
-10 lingurițe zahăr
Mod de preparare:
Spălați ciupercile, le curățați și le opăriți în apă cu sare. Curățați ceapa, conopida, dovlecii și gogoșarii, iar apoi scoateți cotoarele, codițele și semințele de la gogoșari. Conopida o desfaceți în bucăți, iar dovleceii îi tăiați felii sau cuburi și mai apoi procedați la fel și cu ceapa și gogoșarii.
Într-o altă oală puneți apă, sare, oțet, zahăr, piper și muștar și așezați-o pe foc pentru a se opări. Când s-au opărit puneți pe rând gogoșarii, ceapa, conopida, dovleceii și ciupercile. Aveți nevoie de câteva borcane pentru a așeza legumele și ciupercile opărite, iar apoi puneți-le la cuptor pentru aproximativ cinci minute, nu mai mult. Se scot din cuptor, se pun capacele și le puneți într-o oală mare la fiert, pentru aproximativ 30 de minute. Le scoateți și le lăsați la răcit învelite într-o pătură, până în următoarea zi.
Citește și: Rețetă de borsch. Un preparat ucrainean de post foarte gustos