Rețetă de borsch. Un preparat ucrainean de post foarte gustos
Publicat pe 09.04.2022 la 16:52 Actualizat pe 09.04.2022 la 16:52
Gătești des borș, dar simți nevoia sa îl prepari și altfel? Ei bine, noi venim cu soluția și îți prezentăm rețeta de borsch, un preparat ucrainean foarte gustos. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente, iar gustul te va da pe spate! Iată modul de preparare al acestei mâncări din legume.
- Rețetă de borsch
- Un preparat ucrainean de post
Borschul sau borșul, cum se spune la noi, este o supă sau o ciorbă de sfeclă roșie. Această rețetă este foarte populara în Ucraina, deoarece este bogată în fier, antioxidanți și are proprietăți detoxifiante. Trebuie neapărat să îl încerci!
Ingrediente:
-1 ceapă
-500 gr de sfeclă roșie
-1 morcov
-1 lingură și jumătate de pastă de roșii
-2 roșii
-200 gr varză albă
-1 cartof
-1 cățel de usturoi
-3 lingurițe de zahăr
-ulei de măsline
-mărar proaspăt
-100 gr fasole verde
-500 ml apă
-2 litri de supă de pui
-jumătate de lingură de oțet
-sare
-piper
Mod de preparare:
Morcovul și sfecla roșie se spală sau se curăță, apoi se taie subțire sau se dau prin răzătoarea. Se curăță ceapa și se taie cubulețe. Roșiile se opăresc, înlăturați pielea și le tăiați cubulețe. Se taie varza mărunt, iar fasolea verde și cartoful se taie în bucăți micu. Usturoiul se toacă mărunt. Ceapa o căliți în puțin ulei, apoi adăugați morcovul și gătiți aproximativ două minute. Adăugați sfecla roșie și mai gătiți aproximativ 3-4 minute. Adăugați roșiile și pasta de tomate, apoi amestecați și lăsați la gătit aproximativ două minute.
Cei 300 ml apă îi adăugați peste roșii și lăsați sa se gătească la foc mic pentru aproximativ 30 de minute. Într-o altă oala puneți la fiert supa de pui. Când e gata adăugați varza și lăsați la gătit pentru aproximativ cinci minute, apoi adăugați fasolea verde, cartofii și lăsați sa se mai gătească aproximativ zece minute. Amestecul de sfeclă roșie cu legumele îl adăugați peste supă și lăsați la gătit pentru cinci minute. Opriți focul și adăugați condimentele, apoi puneți capacul și lăsați să se mai răcească. Se servește alături de mărar tocat și smântână.
Citește și: Rețetă de borș rusesc. Un preparat pentru post