Rețetă de musaca de post cu cartofi și ciuperci. Ai nevoie doar de cinci ingrediente, iar rezultatul este savuros

De Ilinca Lunca.
Publicat pe 11.03.2025 la 15:40
Actualizat pe 11.03.2025 la 15:40
Musaca de post este un adevărat deliciu pentru papilele gustative! Deși nu conține carne tocată, are un gust savuros, care te va face să o gătești și a doua oară! Este perfectă pentru Postul Paștelui și necesită doar cinci ingrediente!

Rețetă delicioasă de musaca de post.
Profimedia
- Rețetă delicioasă de musaca de post
- Este moale, aromată și perfectă pentru perioada în care ne aflăm
Ingredientul principal în musaca este carnea tocată, însă trebuie să știi că poți să gătești acest preparat și cu ciuperci! Este la fel de delicioasă, are o aromă deosebită și rețeta este foarte simplă și rapidă.
Rețetă de musaca de post cu cartofi și ciuperciâ
Musaca cu cartofi și ciuperci este un preparat de post care cu siguranță se va regăsi pe masa ta, pe parcursul Postului Paștelui, de minim două ori. Așadar, este momentul perfect să îți surprinzi familia cu o delicatesă mai rar gătită până acum.
Ingrediente
- 500 de grame de ciuperci
- 500 de grame de cartofi
- 2 cepe
- 4 linguri de bulion
- 50 de grame de margarină
- 1 morcov
- 4 linguri de ulei
- sare, piper
- o legătură de pătrunjel
- drojdie inactivă
Mod de preparare
Se curăță cartofii, se taie cuburi și se pun la fiert în apă cu sare. După ce s-au fiert se scurg, se zdrobesc și se adaugă margarină, iar la final se adaugă sare și piper. Se călește ceapa într-o tigaie mare, se adaugă morcovul, iar după câteva minute se adaugă ciupercile. Se adaugă apă peste ele și se lasă la fiert sub capac.
După ce legumele s-au fiert se iau de pe foc și se bagă în blender. Se adaugă bulionul, iar la final se pune pătrunjelul tocat. Se pregătește o tavă cu pereții înalți și se tapetează cu hârtie de copt.
Se întinde un strat de cartofi, un strat de amestec de ciuperci, până se termină cele două amestecuri. Pe deasupra se presară fulgi de drojdie inactivă. Se coace timp de 30 de minute, la temperatura de 180 de grade Celsius, până se rumenește.
Citește și: Musaca cu legume și brânză. Rețetă delicioasă pentru o cină în familie