Rețetă de negresă de post. Cum să faci cea mai pufoasă și aromată prăjitură de casă, fără lapte sau ouă
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 05.12.2023 la 07:18
Actualizat pe 05.12.2023 la 07:18
Suntem în Postul Crăciunului și, dacă nu ai idee ce deserturi să mai gătești, noi îți propunem această rețetă de negresă de post. Se face fără lapte sau ouă și iese pufoasă și aromată. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara una dintre cele mai iubite prăjituri de casă.
- Cum să faci cea mai pufoasă și aromată prăjitură de casă, fără lapte sau ouă
- Ingredientele necesare pentru negresa de post
Ne aflăm în postul Crăciunului, în această perioadă despre care se spune că îi pregătește pe credincioşi pentru întâmpinarea marii sărbători a Naşterii Domnului. Dacă și tu posteși în această perioadă, dar ai poftă de ceva dulce, noi îți propunem să încerci această rețetă de negresă de post.
Rețetă de negresă de post
Ingrediente:
280 g făină
240 ml apă
250-280 g zahăr
100 g cacao pudră
80-100 ml ulei
1 linguriță de sare
2 fiole esență de vanilie
1/2 linguriță bicarbonat/praf de copt
Opțional: zahăr pudră pentru decorat
Mod de preparare
- preîncălzește cuptorul la treapta mare.
- tapetează o tavă cu hârtie de copt.
- adaugă făina și peste pune restul de ingrediente uscate: cacao, sare, bicarbonat și zahăr într-un bol.
- amestecă foarte bine cu un tel compoziția de negresă de post până când observi o compoziție omogenă.
- toarnă peste compoziția uscată apa, uleiul și esența de vanilie.
- amestecă totul bine cu ajutorul unui tel, până vei obține un aluat destul de lichid, dar omogen.
- toarnă aluatul de negresă în tavă.
- uniformizează aluatul cu o spatulă sau mișcă ușor tava până când se așază perfect compoziția.
- pune negresa de post la cuptor și dă focul la mediu spre mic timp de 30 de minute.
- scoate prăjitura din cuptor și las-o să se răcească, iar apoi pudreaz-o cu zahăr și taie-o în porții egale, scrie dcnews.ro.
Citește și: Rețetă de prăjitură cu mandarine și nuci. Un desert gustos pentru perioada de post a Crăciunului