Rețetă de orez cu roșii și busuioc. Preparat de post pentru cei dragi
Publicat pe 10.04.2022 la 16:54 Actualizat pe 10.04.2022 la 16:54
Nu ști ce să pregătești pentru cei dragi în zilele de post? Ei bine, noi venim cu soluția și îți prezentăm o rețetă de orez cu roșii și busuioc. Acest preparat nu necesită multe ingrediente și se pregătește foarte rapid, în doar o jumătate de oră.
- Rețetă de orez cu roșii și busuioc
- Preparat de post pentru cei dragi
Este perioada de post a Paștelui, iar noi ne-am gândit să îți arătăm cum pregătești o rețetă de orez cu roșii și busuioc. Acest preparat îl poți găti pentru cei dragi, deoarece gustul lui te va face să te lingi pe degete. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și modul de preparare!
Ingrediente:
-200 gr de mazăre
-o legătură de pătrunjel
-2 sau 3 fire de busuioc verde
-2 sau 3 linguri de ulei de măsline
-300 gr de orez
-300 gr de roșii cherry
-1 praf de șofran
-50 gr de margarină
-sare
-piper alb măcinat
Mod de preparare:
Orezul se alege, se spală bine și se pune pe foc sa fiarbă într-o oală, cu trei căni de apă. Se adaugă sare, piper și se lasă să fiarbă la foc potrivit. După ce a fiert suficient, se adaugă margarină și praful de șofran, apoi amestecați ușor pentru a nu zdrobi, acoperiți cu capac și înfășurați într-un prosop de bucătărie.
Tăiați roșiile cherry cubulețe și le căliți în ulei de măsline alături de mazăre fiartă. Adăugați busuiocul verde și pătrunjelul tocat mărunt și lăsați pe foc până prind gust. Orezul îl amestecați cu legumele călite, condimentați și serviți alături de frunzulițele de busuioc verde.
Citește și: Rețetă supă de post cu cartofi și orez. Un preparat culinar simplu și delicios