Rețeta de pâine de casă a Mirelei Vaida. Care sunt secretele din bucătărie ale vedetei/ FOTO
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 13.03.2021 la 20:20
Actualizat pe 13.03.2021 la 20:20
Una dintre cele mai apreciate prezentatoare TV, Mirela Vaida, le-a demonstrat fanilor că este și o bucătăreasă iscusită și le-a oferit o demonstrație chiar pe contul său de socializare, în care pregătește pâine la cuptor, după rețeta proprie. Iată cum pregătește Mirela Vaida cea mai gustoasă pâine de casă!
- Vedeta i-a impresionat pe fani pe rețelele sociale
- Rețeta Mirelei Vaida, pas cu pas
Mirela Vaida le-a dezvăluit fanilor care este rețeta proprie de pâine de casă cu care nu dă greș niciodată. Vedeta și-a impresionat fanii cu o rețetă de pâine de casă, făcută la cuptor și le-a arătat admiratorilor ei pas cu pas cum o prepară.
Vedeta i-a impresionat pe fani pe rețelele sociale
Vedeta a surprins pas cu pas toate etapele pregătirii pâinii care arată mult mai bine decât cea de la brutărie, iar secretele sunt chiar de la mama Mirelei Vaida, care a ajutat-o să gătească acest preparat încă din copilărie.
Actrița Teatrului de Revistă Constantin Tănase s-a arătat încântată de rezultat, dar și fanii au fost impresionați. Prin comentarii, admiratorii i-au adresat numai cuvinte de laudă și i-au promis Mirelei Vaida că o să îi încerce rețeta.
Rețeta tradițională este simplă și are trei ingrediente care joacă rol principal: apă, sare și drojdie.
Rețeta Mirelei Vaida, pas cu pas
În general, prepararea pâinii necesită două ore, cu tot cu frământat și coptul la cuptor.
Se folosesc două kilograme de făină neagră și într-un culcuș format cu mâinile se pun sarea grunjoasă, drojdia uscată amestecată cu apă caldă după ochi, laptele cald, apă caldă, apă minerală și iaurt grecesc foarte gras.
Sarea grunjoasă se dizolvă în drojdie, se amestecă bine și cu făina, apoi se toarnă apa caldă și se omogenizează. Se adauga și un pic de apă minerala și puțin lapte, dar și câteva linguri de iaurt grecesc (3 linguri), apoi se omogenizează.
Se frământă bine coca și se pune un prosop din bumbac deasupra, ca să se acopere și se lasă să crească timp de 50 de minute. După ce a crescut, coca se așează în tăvile stropite cu ulei de măsline.
Cuptorul se lasă la încins 5 minute și se unge pâinea cu un ou, apoi se introduce în cuptor pentru 40 de minute.