Care este cea mai sănătoasă pâine! Nutriționistul Mihaela Bilic dezvăluie ce ingredient trebuie să conțină
Publicat pe 04.03.2021 la 21:22 Actualizat pe 04.03.2021 la 21:22
Pâinea este, poate, cel mai des întâlnit aliment din casele românilor, și nu numai. Însă știm, cu adevărat ce pâine să alegem pentru o viață sănătoasă? Medicul nutriționist Mihaela Bilic are răspunsul!
- Pâinea, cel mai contorversat aliment
- Care este, de fapt, pâinea cea mai sănătoasă
- Mihaela Bilic are răspunsul
Pâinea este unul dintre cele mai des întâlnite alimente din dieta românilor. Nu lipsește din aproape nicio casă, iar ea ne este prezentată în diferite moduri, care mai de care mai modificate și îndepărtate de rețeta originală și tradițională. Însă nu toate tipurile de pâine sunt și cele mai sănătoase.
Care este cea mai bună pâine
Medicul nutriționist Mihaela Bilic dezvăluie că pâniea integrală, pe bază de maia este de departe cel mai sănătos tip de astfel de produs de panificație, datorită ingredietelor sale sărace în grăsimi și carbohidrați nesănătoși.
Medicul nutriționist mai susține că, spre deosebire de persoanele care suferă de boala celiacă, adică oamenii care nu pot mânca nici un fel de preparat ce conține gluten, fiind o boală autoimună, alți oameni au pretenții mult prea mari legate de tipul de pâine consumată, ba chiar o aruncă.
„Oamenii care suferă de boala celiacă ar da orice să mănânce o coajă de pâine, spre deosebire de multe persoane sănătoase care aruncă pâinea la gunoi. Merită să te bucuri de un lucru pe care organismul tău îl tolerează. Sunt oameni care și-ar dori să facă asta și nu pot, iar noi ne comportăm ca niște copii râzgâiați cărora li s-a urât cu binele”, a mai spus nutriționistul.
Citește și: Rețeta de pâine care nu îngrașă! Creatoarea Psiho-Dietei, preparat special pentru regim / VIDEO