Rețetă de pârjoale de casă. Preparatul numai bun pentru weekend
Publicat pe 19.11.2023 la 10:04 Actualizat pe 19.11.2023 la 10:04
Dacă îți dorești să îți aduci aminte de perioada copilăriei, atunci trebuie neapărat să pregătești cea mai simplă și delicioasă rețetă de pârjoale de casă. Este preparatul numai bun pentru zilele de weekend. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de pârjoale de casă
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de pârjoale de casă este simplu de pregătit și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru ea. Este o mâncare care va reuși să-ți încânte papilele gustative și care îți va aduce aminte de perioada copilăriei, când mâncai pârjoale la bunici. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de un preparat gustos!
Rețetă de pârjoale de casă
Ingrediente:
-500 gr de carne
-90 gr de ceapă
-2 lingurițe de sare
-1 linguriță de piper
-2 căței de usturoi
-200 gr de miez de pâine înmuiată în apă și stoarsă
-făină
-100 ml de apă
-ulei
Mod de preparare:
Miezul de pâine se pune într-un bol și se acoperă cu apă. Se așteaptă până în momentul în care se înmoaie foarte bine, după care se toarce cu mâna și se cântărește, pentru a obține 200 de grame din compoziție.
Carnea, usturoiul, pâinea stoarsă bine și ceapa se trec prin mașina de tocat, apoi se adaugă apă, sare și piper și se frământă foarte bine totul cu mâna. După ce compoziția devine aproape omogenă, se bate de pereții bolului. În acest fel, carnea va deveni deschisă la culoare și va căpăta o consistență ca a unei paste.
Se umezesc mâinile și se modelează pârjoalele. Se pun pe un tocător umed sau pe o suprafață din silicon, apoi se dau pe rând prin făină și se prăjesc în ulei. Focul se lasă la mediu până în momentul în care pârjoalele se rumenesc pe ambele părți. Se scot din ulei, se lasă la răcit și sunt gata de servit. Poftă bună!