Rețetă de pârjoale moldovenești cu maioneză și ceapă. Ingredientul secret al gospodinelor
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 28.09.2022 la 15:21
Actualizat pe 28.09.2022 la 15:21
Pârjoalele moldovenești sunt unul dintre preparatele care au făcut istorie în copilăria tuturor, mai ales cele gătite de bunicile noastre. Acestea sunt printre cele mai delicioase preparate, atunci când vine vorba de gătit ceva rapid și delicios. Așadar, haideți să vedem cum se gătesc pârjoalele moldovenești cu maioneză și ceapă, după ingredientul secret al gospodinelor iscusite.
- Pârjoale moldovenești cu ceapă și maioneză
- Rețeta care îți va aduce aminte de copilărie
Una dintre rețetele care face și acum furori la mesele de familie este cea de pârjoale moldovenești. Alături de ceapă și maioneză, poate să iasă o adevărată delicatesă, pe care o va îndrăgi toată familia. Rețeta este simplă și ai nevoje de doar câteva ingrediente.
Rețetă de pârjoale moldovenești cu ceapă și maioneză
Pârjoalele moldovenești au gustul care le amintește de copilărie multor oameni, fiind o adevărată delicatesă în acele vremuri. Alături de ceapă și maioneză, pârjoalele devin un preparat cu care îți vei surprinde toată familia. Acestea se prepară rapid și simplu și ai nevoie de doar câteva ingrediente.
Deși multă lume ignoră acest preparat atunci când vor să gătească ceva rapid și gustos, însă pârjoalele moldovenești sunt o alegere foarte bună. Mai ales gătit după instrucțiunile gospodinelor, acestea te vor duce într-o călătorie înapoi în copilărie.
Ingredientele pentru pârjoale
- 800 grame de carne tocată de porc
- 2 ouă
- O ceapă
- Un morcov
- Un cartof
- 4 linguri de pesmet
- 3 bucăți de usturoi
- Sare, piper, mărar, pătrunjel
- Pesmet
- Ulei
Ingredientele pentru maioneză
- Un gălbenuș fiert
- Un gălbenuș crud
- 2 linguri de muștar
- 200 ml de ulei
- O ceapă albă
- O ceapă roșie
- Boabe de piper, foi de dafin
Mod de preparare
Pentru început, va trebui să pregătiți un vas în care să puneți carnea, ceapa, ouăle, pesmetul, morcovul și cartoful ras, sarea, piperul, usturoiul, pătrunjelul și mărarul. Acestea se amestecă, iar când compoziția este omogenă, se vor face chiftele mari. Apoi, dați chiftelele prin pesmet și se vor prăji în ulei încins. Când sunt suficient de prăjite, le veți scoate pe un servețel pentru a se scurge uleiul.
Pasul următor este să pregăiți maioneza. Pentru asta, trebuie să puneți gălbenușul fiert într-un castron și să îl zdrobiți cu o furculiță. Apoi, se va adăuga gălbenușul crud, se va amesteca, apoi puteți să puneți muștar și sucul de la lămâie. După ce ați creat această compoziție, va trebui să amestecați până se va omogeniza, turnând ulei treptat, în timp ce amestecați. La final, va trebui să tăiați ceapa, pe care o veți pune la fiert cu apă, boabe de piper și frunze de dafin. După câteva minute, o scoateți și o adăugați în maioneză.
La final, după ce ați pregătit maioneza și pârjoalele, puteți să le serviți împreună, după preferințe.
Citește și: Cu ce să înlocuiești pâinea din chiftele. Îngredientul care le va face mai delicioase și suculente