Rețetă pui în sos de muștar și capere. Un preparat delicios
Publicat pe 26.09.2022 la 17:58 Actualizat pe 26.09.2022 la 17:58
Rețeta de pui în sos de muștar și capere este un preparat delicios, ușor de gătit și care cu siguranță va fi pe placul tuturor. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de un preparat extrem de gustos!
- Cum se pregătește puiul în sos de muștar și capere
- De ce ingrediente ai nevoie
Dacă te-ai săturat de rețetele obișnuite cu pui, vrei să încerci preparate noi și să-ți delectezi papilele gustative, atunci încearcă puiul în sos de muștar și capere. Este un preparat delicios și ușor de gătit. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
Pui în sos de muștar și capere - rețetă
Ingrediente:
-500 gr de bucăți de pui
-1 ceapă albă
-1 ceapă verde
-1 morcov
-1 lingură de făină
-200 ml de supă
-200 ml de smântână
-1 lingură de muștar
-1 lingură de capere în oțet
-zeamă de lămâie
-sare
-piper
-boia dulce
-ulei de măsline
-mărar proaspăt
Mod de preparare:
Se pun în apă rece cu sare bucățile de pui și se dau la fiert. Se taie mărunt ceapa, morcovul se taie rondele, iar aceste două legume se pun la călit în uleiul de măsline. Adăugați și toate condimentele, după gust.
Se adaugă în legume și câte un polonic de supă, până când morcovul și ceapa se înmoaie. Când sunt fierte bucățile de pui, se adaugă și ele în tigaie și se lasă la rumenit până scade zeama. Se adaugă și restul din supă și se mai adaugă condimente, după gust.
Între timp, se amestecă smântâna cu muștarul, făina și 1-2 polonice de supă caldă, apoi se omogenizează foarte bine și compoziția obținută se adaugă peste pui. Se pun și caperele scurse de zeamă, apoi se lasă la foc mic până când dă în clocot. Nu se lasă la fiert, deoarece astfel se taie smântăna. Deasupra se presară mărar și sunt gata de gătit.
Citește și: Rețetă delicioasă de ciorbă de burtă. Ingredientul secret al bucătarilor