Rețetă de pască fără coacere. Cel mai simplu desert pentru masa de Paște
Publicat pe 12.04.2022 la 22:15 Actualizat pe 12.04.2022 la 22:15
Numeroase gospodine au început să se gândească și să facă lista cu ceea ce vor pune pe masa de Paște. Ei bine, și cum cozonacul și pasca sunt nelipsite, noi îți prezentăm acum cea mai simplă pască de până acum, și anume fără coacere! Iată cum se prepară pas cu pas!
- Rețetă de pască fără coacere
- Cel mai simplu mod de preparare
Vrei să îți delectezi papilele gustative cu cele mai bune delicii în ziua de Paște însă fără să petreci foarte mult timp în bucătărie, acum este momentul potrivit să încerci rețeta de pască fără coacere.
Rețeta de pască fără coacere, ideală pentru gospodinele grăbite
Cu siguranță ai pregătit măcar o dată pască de Paște și ai stat o perioadă bună de timp în bucătărie, dar mai ales ai fost atentă să nu se ardă. Ei bine, acum nu este cazul pentru niciuna din aceste probleme, asta fiindcă este gata mai repede și mai ușor decât te-ai aștepta.
Ingrediente:
- 70 g zahăr brun
- 2 ouă
- 100 ml smântână dulce
- 70 g unt
- 500 g brânză de vaci grasă
- vanilie
- coajă de lămâie, rasă sau confiată, opțional
Mod de preparare:
Mai întâi de toate, se pregătește forma. Indiferent pe care o alegeți (sită, strecurătoare, ghiveci), aceasta trebuie să fie curată și se tapetează cu tifon sau cu un prosop de pânză, umezite cu apă și stoarse.
Într-un bol potrivit se bat ouăle cu zahărul, apoi se adaugă smântâna dulce. Compoziția rezultată se pune într-un ibric, pe foc mic, amestecând mereu și se ține până se îngroașă. Se încorporează untul tăiat cubulețe, iar apoi, crema obținută se toarnă peste brânza de vaci.
Se mixează totul cu un blender de mână, ca toată compoziția să devină cremoasă, fără cocoloașe, apoi se toarnă în forma pregătită. Se acoperă cu tifon umezit și forma se așază pe un grătar pus într-un vas în care să se scurgă lichidul.
Se dă la rece pentru 10-24 de ore. După primele 2-3 ore, când compoziția s-a mai întărit ușor, se pune o greutate peste pască, iar a doua zi, pasca se răstoarnă din formă pe un platou, se înlătură tifonul și se servește. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Rețetă de pască modernă. Un preparat gustos pentru zilele de Paște