Rețetă de paste cu carne și spanac. Un deliciu pe care trebuie să-l încerci și tu
Publicat pe 13.03.2024 la 20:31 Actualizat pe 13.03.2024 la 20:31
Dacă te-ai săturat de clasicele rețete cu paste și vrei să încerci ceva nou, dar nu ai idee ce, atunci gătește rețeta de paste cu carne și spanac. Este un deliciu pe care trebuie să-l încerci și tu. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de paste cu carne și spanac
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de paste cu carne și spanac este simplă și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru ea. Este un deliciu care va reuși să-ți încânte papilele gustative. Cu siguranță îi vei surprinde pe cei dragi cu această mâncare delicioasă. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a te bucura de un preparat gustos și sănătos!
Rețetă de paste cu carne și spanac
Ingrediente:
-300 g de paste
-250 g de carne tocată (vită, pui sau porc)
-200 g de spanac proaspăt sau congelat
-2 căței de usturoi, mărunțiți
-1 ceapă medie, tocată
-1 conservă de roșii tocate (aproximativ 400g)
-2 linguri de pastă de roșii
-1 lingură de ulei de măsline
-sare
-piper
-oregano sau busuioc pentru aromă
-opțional: parmezan ras
Mod de preparare:
Începe prin a fierbe pastele în apă sărată, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Când sunt gata, scurge-le și clătește-le cu apă rece pentru a opri procesul de gătire.
Într-o tigaie mare, încinge uleiul de măsline la foc mediu. Adaugă ceapa tocată și călește-o până devine moale și transparentă, cam 5-7 minute. Adaugă usturoiul mărunțit în tigaie și călește-l împreună cu ceapa timp de aproximativ un minut, până când devine aromat.
Adaugă carnea tocată în tigaie și prăjește-o până când se rumenește și este complet gătită. După ce carnea este gata, adaugă spanacul în tigaie și amestecă-l până când se înmoaie și se îngustează. Adaugă roșiile tocate și pasta de roșii în tigaie. Condimentează cu sare, piper și ierburi aromatice după gust. Lasă sosul să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 10-15 minute pentru a se îngroșa și pentru ca aromele să se combine bine.
După ce sosul este gata, adaugă pastele fierte și scurse în tigaie. Amestecă bine pentru a le îmbrăca cu sosul delicios. Servește pastele cu carne și spanac calde, presărând deasupra parmezan ras, dacă dorești. Poftă bună!