Rețetă de paste cu pui și sos de ceapă. Preparatul delicios pentru cină
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 14.01.2024 la 09:59
Actualizat pe 14.01.2024 la 10:01
Pastele se numără printre cele mai delicioase preparate. Se poate consuma alături de diferite ingrediente, iar rezultatul va fi unul gustos. Rețeta cu pui și sos de ceapă este ideală pentru a fi preparată la o cină în familie.
- Rețetă de paste cu pui și sos de ceapă
- Preparatul delicios pentru cină
Pastele sunt unul dintre cele mai versatile preparate culinare. Se pot combina cu numeroase ingrediente și sunt delicioase. Indiferent că vrei să le consumi alături de carne, legume sau lactate, rezultatul va fi unul delicios.
Ingrediente
- 300 g paste
- 2 piepturi de pui, tăiate cubulețe
- 2 cepe mari, tăiate mărunt
- 3 căței de usturoi, mărunțiți
- 2 linguri de unt
- 1/2 cană smântână
- 1/2 cană supă de pui
- Sare și piper după gust
- Parmezan ras pentru servit
- Verdeață proaspătă (pătrunjel, mărar) pentru decor
Mod de preparare
Fierbeți pastele în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, până când sunt al dente. Scurgeți și păstrați puțină apă de la fierbere.
Într-o tigaie mare, topiți untul la foc mediu. Adăugați ceapa și căliți-o până devine moale și aurie. Adăugați usturoiul și gătiți timp de 1-2 minute până când emană aroma. Adăugați cubulețele de pui și gătiți-le până se rumenesc și sunt gătite complet.
Se adaugă sosul. Turnați supa de pui și smântâna în tigaie. Amestecați bine. Lăsați sosul să fiarbă și apoi reduceți căldura la minim. Lăsați-l să fiarbă încet pentru a se îngroșa și pentru a se amesteca bine cu celelalte ingrediente. Dacă este prea gros, adăugați puțină apă de la fierberea pastelor pentru a ajunge la consistența dorită. Condimentați cu sare și piper după gust.
Adăugați pastele fierte în tigaie și amestecați bine pentru a le îmbrăca în sos. Serviți paste cu pui și sos de ceapă calde, presărate cu parmezan ras și verdeață proaspătă.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de cordon bleu de pui. Preparatul ideal pentru un răsfăț în familie