Rețetă de paste cu sos de sfeclă coaptă. Un deliciu pe care să-l încerci în această toamnă
Publicat pe 08.11.2023 la 21:07 Actualizat pe 08.11.2023 la 21:07
Te-ai săturat de pastele clasice și vrei să încerci ceva nou! Ei bine, atunci este momentul perfect să pregătești pastele cu sos de sfeclă coaptă. Aceste paste sunt un deliciu pe care să-l încerci în această toamnă. Vei rămâne uimit de gustul acestui preparat și vei vrea să-l gătești în fiecare săptămână, deoarece este extrem de simplu. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru această mâncare delicioasă, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de paste cu sos de sfeclă coaptă
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de paste cu sos de sfeclă coaptă este extrem de simplu de pregătit și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru ea. Este un preparat delicios și foarte sănătos, care va reuși cu siguranță să-ți încânte papilele gustative. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de un preparat gustos!
Rețetă de paste cu sos de sfeclă coaptă
Ingrediente:
-200 gr de paste intergrale
-parmezan
-pătrunjel verde
-1/4 ceapă roșie
-150 gr de dovlecel
-1 cățel de usturoi
-50-60 gr de sfeclă roșie coaptă
-2 roșii
-sare
-ulei
Mod de preparare:
Se gătește dovlecelul la abur. Roșiile se opăresc pentru aproximativ cinci minute, apoi se crestează ușor în partea superioară, apoi se decojesc ușor și se taie cubulețe.
Se pun în blender roșiile, ceapa, usturoiul, dovlecelul și sfecla coaptă, apoi se mixează foarte bine toate ingredientele. Trebuie să se obțină un sos omogen.
Se fiert pastele în apă cu sare și puțin ulei. Se amestecă foarte bine pastele cu sosul, iar peste ele se adaugă parmezan și pătrunjelul verde, apoi sunt gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de pâine cu cartofi. Nu o vei mai cumpăra de la magazinul alimentar