Rețetă de paste cu varză călită. Un preparat pe care ar trebui să-l încerci măcar o dată
Publicat pe 30.10.2023 la 23:03 Actualizat pe 30.10.2023 la 23:03
O porție de paste este bună la orice oră și în orice zi, mai ales că rețetele cu acest aliment sunt ușor de pregătit. Ei bine, dacă te-ai săturat de clasicele rețete cu paste și vrei să încerci ceva nou, atunci prepară pastele cu varză călită. Este un preparat pe care ar trebui să-l încerci măcar o dată. Este o mâncare care va reuși să-ți încânte papilele gustative, iar cu ea îi vei surprinde pe cei mai dragi oameni ție. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de paste cu varză călită
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de paste cu varză călită este extrem de ușor de pregătit și nu ai nevoie de multe ingrediente pentru ea. Este un preparat care se gătește cel mai mult în Ardeal. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de o mâncare sănătoasă și gustoasă!
Rețetă de paste cu varză călită
Tu ai mâncat vreodată paste cu varză călită? Dacă nu ai încercat măcar o dată acest preparat, atunci acesta ar fi momentul potrivit să o faci. Te vei îndrăgosti instant de această delicatesă.
Ingrediente:
-500 gr de paste
-o varză de aproximativ 1 kilogram
-50 ml de ulei
-sare
-piper
Mod de preparare:
Varza se spală și se curăță foarte bine, după care se dă pe răzătoarea mare sau se taie ca pentru mâncarea de varză călită. Se sărează foarte bine, după care se călește în ulei până când devine maronie. Se oprește focul, se mai sărează cât este nevoie, apoi se pune piper și se amestecă foarte bine.
Se fierb pastele în apă cu puțină sare și foarte puțin ulei pentru aproximativ 10-15 minute, după care se scurg de apă, iar peste ele se pune varza călită. Se amestecă foarte bine și pastele sunt gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de tort Pădurea Neagră. Cum să obții un blat pufos cu doar câteva ingrediente