Rețetă de pateu de năut. Preparatul perfect pentru post
Publicat pe 16.04.2024 la 09:38 Actualizat pe 16.04.2024 la 09:38
Rețeta de pateu de năut este simplă și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru ea. Este un preparat perfect pentru perioada de post a Paștelui. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru această mâncare gustoasă și sănătoasă, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de pateu de năut
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Această rețetă simplă și sățioasă de pateu de năut este ideală pentru a aduce varietate în meniul de post, fiind plină de proteine și arome delicioase. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a te bucura de un preparat gustos!
Rețetă de pateu de năut
Ingrediente
-400 g de năut conservat sau fiert
-2-3 linguri de tahini (pastă de susan)
-sucul de la o lămâie
-2 căței de usturoi, zdrobiți
-3-4 linguri de ulei de măsline
-sare
-1/2 linguriță de chimen măcinat
-paprika sau fulgi de chili, pentru decor
-apă sau lichidul de la conserva de năut, pentru ajustarea consistenței
Mod de preparare
Dacă folosești năut din conservă, scurge-l și clătește-l bine sub jet de apă rece. Dacă alegi să folosești năut uscat, acesta trebuie înmuiat peste noapte și apoi fiert până devine moale.
Adaugă năutul, tahini, sucul de lămâie, usturoiul zdrobit, sarea și chimenul într-un blender sau procesor de alimente. Mixează la viteză medie până la obținerea unei paste omogene. În timp ce mixezi, adaugă treptat ulei de măsline și apă sau lichidul rezervat de la năut pentru a ajunge la consistența dorită. Ajustează de sare, dacă este necesar.
Transferă pateul de năut într-un bol de servire. Fă o adâncitură la mijloc și toarnă puțin ulei de măsline. Presară paprika sau fulgi de chili pentru un plus de aromă și culoare.
Poți adăuga și alte ingrediente pentru variație, cum ar fi măsline, ardei copt, busuioc sau coriandru proaspăt. Poftă bună!
Sfaturi pentru a te bucura de un preparat delicios
Pateul de năut, cunoscut și sub denumirea de hummus, este o rețetă delicioasă și ușor de preparat, perfectă pentru zilele de post. Ar trebui să urmezi aceste sfaturi, pentru a te bucura de un preparat delicios:
-pentru un gust mai intens, poți prăji ușor usturoiul înainte de a-l adăuga în pateul de năut;
-pateul de năut este excelent servit cu legume proaspete tăiate, pâine prăjită sau ca umplutură în sandwich-uri.
Citește și: Rețetă de biscuiți cu ovăz și dovleac. Sunt ideali pentru o gustare delicioasă