Rețetă de pavlova cu curmale și cremă de mascarpone. Desertul cu care vei reuși să-i surprinzi pe cei dragi
Publicat pe 22.02.2024 la 10:08 Actualizat pe 22.02.2024 la 15:04
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un desert gustos și sănătos, atunci pregătește rețeta de pavlova cu curmale și cremă de mascarpone. Este un preparat extrem de delicios. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru această delicatesă, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de pavlova cu curmale și cremă de mascarpone
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de pavlova cu curmale și cremă de mascarpone este simplă, însă vei avea nevoie de mai multe ingrediente pentru ea. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a te bucura de un desert gustos!
Rețetă de pavlova cu curmale și cremă de mascarpone
Această pavlova cu curmale și cremă de mascarpone este o explozie de gusturi și texturi, perfectă pentru a fi savurată într-o zi specială sau oricând dorești să-ți încânți papilele gustative!
Ingrediente:
Pentru pavlova:
-4 albușuri de ou
-200 g de zahăr
-1 linguriță de zeamă de lămâie
-1 linguriță de extract de vanilie
-1 lingură de amidon de porumb
Pentru crema de mascarpone:
-200 g de mascarpone
-200 ml de smântână lichidă pentru frișcă
-50 g de zahăr pudră
-1 linguriță de extract de vanilie
Pentru topping:
-fulgi de ciocolată sau bucăți de ciocolată neagră pentru decor
Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la temperatura de 120 de grade Celsius și tapetează o tavă de copt cu hârtie de copt. Într-un bol curat și uscat, bate albușurile la viteză mare până când se formează vârfuri moi.
Adaugă treptat zahărul, continuând să bați până când albușurile devin lucioase și se formează vârfuri tari. Adaugă zeama de lămâie și extractul de vanilie și amestecă ușor. Cerne amidonul de porumb peste amestecul de albușuri bătute și amestecă-l delicat, folosind o spatulă de silicon.
Toarnă amestecul de albușuri pe hârtia de copt pregătită și modelează-l într-o formă circulară, creând o adâncitură în mijloc pentru a adăuga umplutura mai târziu. Coace pavlova în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 1 oră și 30 de minute sau până când este crocantă la exterior și uscată la interior. Lasă pavlova să se răcească complet în cuptorul stins cu ușa ușor deschisă.
Într-un bol mare, amestecă mascarpone, smântână lichidă pentru frișcă, zahăr pudră și extract de vanilie. Bate ingredientele până când obții o cremă fermă și aerată. Asigură-te că nu mixezi prea mult, altfel crema ar putea deveni prea tare.
Pune pavlova pe un platou de servit și umple adâncitura din mijloc cu crema de mascarpone. Spală și usucă curmalele, apoi taie-le în bucăți mici și așază-le peste crema de mascarpone. Decorează pavlova cu fulgi de ciocolată sau bucăți de ciocolată neagră.
Servește pavlova cu curmale și cremă de mascarpone imediat, de preferință în aceeași zi în care este preparată. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de prăjitură cu avocado și vanilie. Desert rapid și delicios