Rețeta de pește cu legume a lui Sorin Bontea. Gustoasă și sănătoasă, ideală pentru o zi toridă de vară
Publicat pe 10.07.2021 la 23:51 Actualizat pe 10.07.2021 la 23:51
Chef Sorin Bontea a decis să împartă cu fanii săi unul dintre cele mai gustoase preparate culinare pe bază de pește. Descoperă și tu această rețetă uimitoare, menită pentru sezonul de vară. Care este rețeta de pește cu legume a celebrului bucătar.
- Chef Sorin Bontea a dezvăluit propria rețetă de pește cu legume
- Află cum se prepară, pas cu pas
Ești în pană de idei și nu știi ce să mai gătești pentru membrii familiei tale? Ei bine, chef Sorin Bontea își dezvăluie propria rețetă de pește cu legume, ideală pentru zilele toride de vară cu care ne confruntăm. Fără grăsimi, sănătos și gustos, preparatul marelui bucătar face furori în rândul gospodinelor.
Rețeta de pește cu legume a lui Sorin Bontea
Știm cu toții cât de dificil este să rezonezi în totalitate cu adevăratul gust de pește și cât de greu se gătește un preparat bazat în proporție de 90% cu acest ingredient principal, însă chef Sorin Bontea rezolvă aceste probleme cu uimitoarea sa rețetă.
Ingrediente necesare:
- pește (cod alb)
- doi căței de usturoi
- ulei de măsline
- ciuperci shiitake
- porumb
- sparanghel
- mazăre chinezească
- făină
- sare și piper
Mod de preparare:
Pentru acest preparat ai nevoie de două tigăi. Într-una vei pregăti legumele, iar în cealaltă bucățile de cod. Taie doi căței de usturoi rondele, pune-l în tigaie, iar apoi adaugă ulei de măsline.
Peste legumele din tigaie adaugă piper și sare, în funcție de gust. Legumele se fac destul de repede. Între timp te poți pregăti și de pește. Încinge tigaia cu ulei de măsline și pune un cățel de usturoi. Dă peștele puțin prin făină deoarece e un pește destul de sensibil și se desface destul de ușor.
Lasă peștele un minut, un minut și jumătate pe fiecare parte, apoi bagă la cuptor pentru aproximativ 2 minute cele două bucăți de pește. Cuptorul trebuie preîncălzit la 180 de grade. Partea finală este cea mai ușoară dintre toate: platingul. Aranjează legumele astfel încât farfuria să fie cât mai aspectuoasă și pune bucățile de pește deasupra lor.
Peștele cu legume se consumă cât e cald și nu este necesar vreun sos special, deoarece legumele au propriul lor suc. Preparatul culinar al lui chef Sorin Bontea, merge foarte bine acompaniatde o muzică relaxantă și un pahar de vin alb. Vă urăm poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Rețeta de lava cake a lui chef Florin Dumitrescu. Care este secretul pentru un desert reușit