Rețetă de pierogi - găluște poloneze. Un preparat delicios pentru întreaga familie
Publicat pe 05.05.2022 la 15:55 Actualizat pe 05.05.2022 la 15:55
Cu siguranță ai poftă de un preparat așa cum doar la bunica acasă mâncai. Ei bine, noi venim cu soluția și îți prezentăm rețeta de pierogi - găluște poloneze. Această mâncare nu este greu de preparat și este ideală pentru întreaga familie.
- Rețeta de găluște poloneze
- Un preparat cu adevărat delicios
Rețeta de pierogi - găluște poloneze este un preparat ideal pentru oricine și gustos pentru întreaga familie. Nu este greu de gătit și are un gust cu adevărat delicios. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și modul de preparare!
Ingrediente:
Pentru aluat:
-500 gr de făină
-1 ou
-40 gr de unt
-250 ml de apă călduță
Pentru umplutură:
-1 kg de piure de cartofi
-1 ceapă mare
-1 linguriță de nucșoară
-1 linguriță de piper
Mod de preparare:
Așezați făină pe blatul de lucru, apoi faceți o adâncitură în mijloc pentru a adăuga untul, oul și apa. Integrați toate ingredientele până formați un aluat elastic și omogen. Mutați aluatul pentru pierogi în alt bol și lăsați la odihnit până preparați umplutura.
Curățați, spălați și tăiați cubulețe ceapa, apoi sotați la foc mare cu o linguriță de ulei până observați că devine translucentă. Adăugați o lingură de apă fierbinte și dați focul la foc mediu. Dacă observați că apa se evaporă, adăugați altă apă și sotați pentru câteva minute.
Adăugați ceapa peste piureul de cartofi, apoi condimentați cu piper și nucșoară. Lăsați totul la frigider pentru aproximativ 10-15 minute. Întindeți aluatul la grosime medie, iar cu ajutorul unui pahar decupați cercuri de diametrul de 8 cm (aproximativ).
Umeziți marginile cercului de aluat, apoi adăugați umplutura pe fiecare cerc în parte și închideți pierogii apăsând marginile cu ajutorul unei furculițe. Așezați pierogii în apă sărată fierbinte, iar când sunt aproape gata veți observa că se ridică la suprafață. Îi puteți servi calzi cu sosuri sau diverse toppinguri.
Citește și: Rețetă de tort de clătite americane. Un preparat de-a dreptul delicios