Rețetă de piersici umplute cu cremă. Desertul cu care vei reuși să-i impresionezi pe cei dragi
Publicat pe 13.11.2023 la 10:00 Actualizat pe 13.11.2023 la 10:03
Cu siguranță nici tu nu mai știi ce să gătești, iar se rețetele tradiționale deja te-ai săturat? Astăzi îți propunem să încerci un deșert extrem de gustos cu care îi vei surprinde pe cei dragi, dar chiar și pe cei mai pretențioși oaspeți. Iată cum se prepară rețeta de piersici umplute cu cremă!
- Rețetă de piersici umplute cu cremă
- Desertul cu care îi vei înnebuni pe cei dragi
Rețeta de piersici umplute cu cremă este extrem de populară, această fiind una dintre deserturile cu care erau obișnuiți copiii la țară. Ușor de făcut, dar și extrem de rapoid, acest desert a cucerit inimile a milioane de români de fiecare dată.
Rețetă de piersici umplute cu cremă
Pentru astăzi ți-am propus o rețetă genială de piersici umplute cu cremă. Acest desert nu necesită foarte mult timp petrecut în bucătărie.
Ingrediente
Aluat coji
- 4 ouă;
- 250 g zahăr;
- 200 ml ulei;
- esență de portocale;
- 800 g făină;
- 1 linguriță praf de copt.
Crema
- 200 g unt;
- 150 g zahăr pudră;
- 2 linguri cacao;
- 250 g gem de caise;
- esență de rom.
Decor
- 200 ml lapte;
- 150 g zahăr;
- colorant alimentar galben și portocaliu.
Mod de preparare
Primul lucru pe care trebuie să îl faci pentru a prepara această rețetă este să speli fructele cu mare grijă. Apoi, mixează ouăle împreună cu zahărul până când vei obține o compoziție cremoasă iar zahărul s-a topit în totalitate.
După aceea, urmează să adaugi uleiul și esența de portocale și să încorporezi treptat făina și praful de copt, apoi să frămânți aluatul.
În continuare, trebuie să știi că aluatul este gata când nu se mai lipește de mâini și are consistență de plastilină.
După aceea, din aluatul obținut, modelează biluțe și așează-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Ai atenție, căci trebuie să lași puțin spațiu între ele deoarece vor crește la copt. În cele din urmă, deasupra fiecărei biluțe de aluat apasă cu degetul, cât să se aplatizeze puțin.
Asta nu este tot, pentru că urmează să introduci tava la cuptorul preîncălzit la 180° C pentru aproximativ 15-20 minute, până biluțele de aluat ajung să fie doar ușor rumenite.
După care, imediat ce sunt scoase din cuptor și sunt calde încă, le scobiți cu ajutorul unui cuțit cu lama scurtă, cât să aibă loc cremă.
Pentru a face crema, amestecă untul cu zahărul pudră, iar treptat adaugă cacao, gemul de caise și esență de rom. Mai ai de omogenizat totul, apoi pune compoziția scobită de la biluțele cu aluat.
Așadar, cu crema obținută se umple cojile piersicilor și se lipesc două câte două. Lasă-le la frigider pentru o ora cât să se întărească crema.
Apoi, mai rămâne doar să pui câte 100 ml de lapte în două boluri. În unul adaugă colorant alimentar portocaliu, iar în celălalt colorant galben. Pe o farfurie pune zahărul tos, apoi trece piersicile umplute prin colorant galben pe jumătate, iar cealaltă jumătate prin colorantul portocaliu.
CITEȘTE ȘI: Prăjitură cu doar 3 ingrediente pe care toată lumea le care în casă. Rețeta care îți va salva din timp